fredag den 3. juli 2015

Næste ø-hop... Dag 5

Næste ø på turen er Mull. Sejlturen tog knap en time. Ankomst på øens østside ca midtfor. Der var ca Fem huse og et turistbureau. Der måtte vi ind, vi havde brug for at vide noget om afstande for at kunne planlægge vores dag. En gåtur blev skrottet - den vil tage seks timer retur - mindst. 

Vi valgte at køre til sydøen - hent ud til den yderste spids - en tur på halvanden time gennem den skønneste natur. 

Halvvejs tog vi en ispause på en bænk med udsigt til en fjordbund - det var ebbetid. En is smager så meget bedre med sådan et sted. 


Mange gange måtte vi standse for får. De havde ikke travlt. På den alleryderste spids af sydøen satte vi bilen og tog en lille færge til øen Iona. Her ligger ruinerne af to klostre et for  nonner og et for munke. Det sidste grundlagt i år 563 af munken Columba. 


Munkeklostret er delvist genopbygget - kirken bruges. Den medbragte frikost blev indtaget på en bænk på området. Vi var rigtig heldige med vejret. Efter en skytung morgen bæen himlen blå. 

Der kan altid gro en lille blomst i muren. 


Vi gik til øens nordspids og derefter tilbage til færgelejet  


Så gik turen mod Nordsøen, hvor vores bb skulle findes. Vi valgte en scenic rute, og det betyder så ultrasmal vej med mange huller samt sving - mange skarpe sving. Og selvfølgelig med mange modkørende, så der skulle bremses, bakkes ig ventes hvert andet øjeblik. Men det var det hele værd! Det er den smukkeste vej, jeg nogen sinde har kørt. 


En meget lang strækning gik langs havet - meget tæt på faktisk nogle steder bare en enkelt meter fra kanten. 

Vi fandt vores bb i en lille flække langt ude med kun een pub, en Off licence samt et posthus (det er mere eller mindre kun en postkasse).  

Og så var der ikke mere på programmet anden end aftensmad - på pubben - og hjem og lave ingenting. Det gider vi så godt. 
2 kommentarer:

 1. Sikke en smuk natur. I er da ret heldige med vejret indtil videre,
  Imponerende klosterbygning. Små livsbekrætende blomster i muren.
  Jeg nyder turen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har været superheldige. Det slap desværre op i dag. Styrtregn fra morgenstunden og blæsevejr.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.