mandag den 7. september 2015

Sensommer er ...hyben...

I går var vejret så dejligt - det var tid til en tur ud i landskabet og finde nogle hybenbuske, som ikke lige står op ad en vej. Nu er det nemlig tiden for hybenmarmelade. Det elsker jeg. Og det smager, når det er hjemmegjort.
Der blev plukket mange - nå ja- alt er relativt - et par kilo. Det er også mange, når de skal renses. Jeg havde nemlig godt og grundigt fortrængt, hvor langsomt et arbejde, det er. Blomst og stilk blev fjernet, og de blev delt i halve, skyllet og lagt i fryser. Så er det nemlig nemmere at fjerne frøene.Ja ja - jeg burde kunne have husket, at sååååå nemt er det altså ikke. Jo - lige når de er kommet op af fryseren. Men de tør jo lynhurtigt, og pludselig står man med en masse smask i hånden. Det er noget pullerværk.
Og rende frem og tilbage mellem køkken og fryser er bestemt ikke tidsbesparende.Det lykkedes mig at få renset 750 g (!) i dag og kogt en marmelade af den portion. To store og et mindre glas. Og jeg har stadig glæde af alle de små modhager, der sidder på frøene. De mærkes hver gang, jeg trykker på en  tast på pc'en :P   Men mon ikke de snart forsvinder?
Nej, hvor skal den marmelade nydes. Jeg ved, hvor meget arbejde og tid, der er gået til den.


Resten af mine hyben ligger i fryseren og hygger sig. I morgen vil jeg lave en hyben-abrikos marmelade af dem. Tror jeg nok.


4 kommentarer:

 1. Uhmmmm.... Det ser så lækkert ud... jeg kan næsten smage det... Det bliver godt på et stykke friskbagt brød...
  Jeg er for doven til selv at få gjort det store arbejde. Så jeg nyder synet af dit!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager bare så godt. Et sent arbejde, men så desto mere nydelse.

   Slet
 2. Tror aldrig jeg har smagt hyben, hverken som te, marmelade eller andet.. hvad smager det af??
  Lyder som noget af et job at pille dem, men nogen gange er det jo arbejdet værd..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hybenmarmelade smager af ...hyben. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sammenligne med. Prøv at plukke en hyben og spis det yderste tynde lag. Gnav ikke for dybt. Det smager godt. Og er smækfyldt med C- vitamin. Men pluk ikke tæt på veje.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.