torsdag den 26. november 2015

Kulde og varme.....

Dagen i dag begyndte med frost. Græsset i haven talte sit tydelige sprog.
Det gjorde bilens forrude nu også - jeg skulle heldigvis ikke ud at køre, men Steen skulle.

Advarsel: Nu kommer der en laaang forklaring om varmen i huset: 

Vi lavede en tilbygning for 10 år siden, hvor vi fik gulvvarme. Kun i tilbygningen - ikke i resten af huset. Og lige siden har vi døjet med indstillingen af den gulvvarme. Varmer det for lidt, er det for koldt - for meget er det for dyrt.
Og det er ALTID enten for lidt eller for meget - aldrig tilpas.

I foråret måtte vi have en konsulent fra fjernvarmen ud at kigge anlægget igennem, for nu kunne vi slet ikke lukke ned for varmen. Og senere en reparatør. Han var dyr. og det hjalp sådan set ikke, før konsulenten igen var ude for at lukke en termostat helt af.
Og så blev vi enige om, at vi gav ham et ring, når vi gerne ville have varme i tilbygningen. Det tidspunkt kom så i sidste uge med snefald.

Han kom i går og brugte flere timer på at få åbnet op for termostaten, tjekke ventiler, gennemløb, afkøling, rumfølere og med at få stillet det hele sådan, at der kom passende varme igennem.

I aftes begyndte vi at kunne mærke, at der var ved at komme lidt varme i gulvet. YES!

I morges var der 30 grader i stuen - NOOOOOOOO.

Jeg fik ringet efter fyren igen. Og så brugte han igen flere timer til hele den proces igen. Og mener, at nu er den der. Han fandt et sted mere, han kunne justere.

Lige nu er temperaturen 27,3 grader, så den ER da faldet. Så håber jeg blot i morgen.......


Og tilbage til vintervejret:

Da han var kørt måtte jeg ud at gå en tur for at blive kølet ned ;-)

En kombination af kold luft, fuld sol, blå himmel og en lille klat skov viste sig at være lige, hvad jeg trængte til.PS - nej, vi har ikke frosset, for vi har jo brændeovnen i tilbygningen. Men det vil være rart med en konstant temperatur - det trænger vi til.

6 kommentarer:

 1. Uha... det teknik kan drille! Her har vi lige fået nye moderne fjernbetjente termostater på radiatorerne. Det skal vi altså vænne os til. Fidusen skulle så være, at den selv regulerer varmen til varmt dag, køligt nat. Lige nu er der en termostat, den ikke kan få forbindelse til!
  Smart er det, men det var nu nemmere bare at skrue op/ned.
  Jeg nyder at besøge huse med gulvvarme, men har altid haft lidt mistro til det... Håber både du og huset bliver bedre tempereret....
  Det er så træls med uventede håndværkerregninger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm ja - det er ikke altid den nye teknik er så stor en fidus - bortset fra de, der sælger, og de er installerer - så er det fast arbejde. Og dyrt for os. Meget!

   Slet
 2. Håber i får det indstillet rigtig, så det ikke skal bøvle mere..

  Sikke et smuk billede.. det har virkelig været fint vejr i dag.

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi krydser fingre og håber - lige nu er temperaturen nede på 23,5 i hovdhøjde - så det nærmer sig noget normalt. Det spændende er, om det bliver ved at krybe ned og ned og ned....

   Slet
 3. Uf! Fik installeret gulvvarme i et par rum i løbet af sommeren. Problemer med opstarten, men lige nu kører det. Håber, at der er styr på jeres nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, vi håber også. Også at vi ikke behøver hjælp til at skrue ned for det til foråret. Dejligt at jeres kører.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.