søndag den 28. februar 2016

Biches et Buches færdiiiig....


Det har næsten været Neverending Story. Jeg har strikket og strikket - med lange pauser imellem. Og det er jo så nok derfor, den har taget så lang tid. Det har i første omgang handlet om min aversion om at strikke frem og tilbage - og i anden om at strikke ærmer.
Utroligt hvad aversioner kan gøre. Hallo - det er jo bare at strikke og du elsker jo at strikke - ikke? Jo. Og der er sørme også blevet strikket julegaver, mange håndklæder og nu også karklude indimellem Biches et Buches.

I sidste uge tog jeg mig så sammen. Kroppen var forlængst færdig -og nu var det ærmernes tur. De kunne sagtens strikkes rundt -og det var en lettelse. Men ærmer! Der skal jo laves to! Og de skal være ens.

Her næsten færdig.


Jeg gemte de sidste omgange og aflukning til færdiggørelse om formiddagen, så jeg ikke ville blive fristet til at lægge arbejdet fra mig og ikke få monteret med det samme!

For det er nemlig her humlen er! Jeg er IKKE vild med at montere - for at sige det mildt. Så derfor ville jeg med det samme kaste mig over det. Det må ikke have lov at ligge, så jeg kunne finde en masse overspringshandlinger. Næ nikke nikke nej. I gang med det samme.Det skal gøres ordentligt! Ærmene blev 'hæftet' på med maskemarkører. Og så blev der lavet maskesting, så syningen blev pæn. Der blev indløst billet til baglænsbussen et par gange. Det skal være ordentligt.Så kom turen til siderne. Her er teknikken madrassting. Her skulle jeg bare sørge for, at striberne passede sammen. Puh - to lange sider!
Til sidst blev alle ender, jeg ikke havde fået strikkehæftet, hæftet pænt på bagsiden. Der var heldigvis ikke så mange ;-)


Så et billede af den færdige, men uvaskede trøje. Kanterne ruller.En gang håndvask i sæbespåner og derefter i tørretumbler. Og til sidst udspændt på håndklæde og nåle sat i til at holde kanterne på plads.

Og et billede mere. Det blev lidt mørkt her sidst på eftermiddagen. Nu venter jeg bare på, at den er tør, så jeg kan få den på og få taget et billede.


Design: Modellen er designet af Bishes et Buches. Model nr 5.  J
Garnet: Blev købt som Strikkekit på Fanø Strikkefestival i 2015. Garnet  er dels Kauni, dels deres eget, som til forveksling ligner Supersoft. Jeg faldt pladask for farverne og især den lyse grønne stribe, der lyser så dejligt op.
Pinde: Opskriften siger 2½ i kanterne og ellers 3. Jeg måtte op i p 4 for at få det til at passe med strikkefastheden.
Ændringer: Jeg har strikket en anden hals end opskriften viser, for der var en kæmpe bådformet halsudskæring, som han ud over skuldrene og det var ikke lige mig. Min halsudskæring er smallere og dybere - og en anden teknik.

Teknikker: Vævestrik med Kauni som bundfarve. Blandingen af to garntykkelser giver den fin effekt. Og gammel norsk opslagsteknik, som jeg dog fandt ud af svarede nøjagtig til krydsopslagning eller almindelig dansk skoleopslag :-) Men gammel norsk lyder selvfølgelig bedre.


20 kommentarer:

 1. Ih, hvor er den fin. Håber du har det godt. Der har været så stille fra dig (ikke at jeg selv får skrevet 😉)
  Håber vi snart får noget forår.
  Hilsner fra AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anja. Jeg har det fint - det er kun på bloggen, der har været stille ;-)

   Slet
 2. Åh, den er fin. Den halsudskæring var det første jeg beundrede... og dernæst vævestrikket.
  He he... Ærmefobiker! Jeg gider heller ikke ærmer. Prøver at fordele det ved at strikke dem først på top down..... Det med to ens... lige som sokker... pfffew!
  PS har den ikke været i centrifugen i stedet for tørretumbleren, når den skulle lægges til tørre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er selv meget tilfreds med kanterne. Ærmefobiker er et godt ord - det vil jeg adoptere.
   Hehe - skrev jeg virkelig tørretumbler :-D Selvfølgelig er den blev centrifugeret i stedet.
   Jeg er igang med en top-down nu. Og ærmer og krop skal nok strikkes nogenlunde samtidig :-)

   Slet
 3. Den er blevet vildt smuk, mon ikke den er det store arbejde værd - det tror jeg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lydert. Jeg har hele tiden været vild med modellen. Så jo - det har været det hele værd. Trods alt ;-)

   Slet
 4. He he - der er mange betegnelser til de ting vi bare har lært fra vores mødte og bedstemødre ☺ Hvor er det dog blevet en lækker trøje, men du skulle vidt gå efter top-down modeller uden montering, sådan som det piner dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - og hver især vil nok mene, at det er deres 'opfindelse'. Jeg troede, jeg skulle lære noget nyt, så jeg gik jo på jagt ;-)
   Tak for rosen - jeg er superglad for den- nu den er færdig. Jeg er i gang med en ny - top-down :-))))) Selvfølgelig.

   Slet
 5. mødre og bedstemødre sku der stå ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåhhh - sådan læste jeg det også ;-)

   Slet
 6. He he - der er mange betegnelser til de ting vi bare har lært fra vores mødte og bedstemødre ☺ Hvor er det dog blevet en lækker trøje, men du skulle vidt gå efter top-down modeller uden montering, sådan som det piner dig ;-)

  SvarSlet
 7. Hm, jeg kender det. Sidder selv midt i det. Det der montering er altså heller ikke øverst på hitlisten her. MEN hvor ser trøjen dejlig ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette. Når bare resultatet er godt.... men hold op - hvor kan man finde mange overspringshandlinger indtil man kommer dertil.

   Slet
 8. Den er da også blevet alle anstrengelserne værd. Venter spændt på at se den på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Den var trods alt det hele værd. Tja - måske skulle jeg overveje et billede :-)

   Slet
 9. Super har du strikket og sydd. Deilig genseren. Jeg liker fargene og strikkemønsteret.
  Ser ut veldig god klassiker.
  Ja, sy... jeg så YouTube Video og hadde laget riktig ...etterpå... uf uf. Og... GLEDE.
  Ha riktig god helg. Og super GLEDE med deilig genser. Hilsen fra Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Viola. Jeg er selv helt vild med modellen - og farverne - især den lyse grønne, der lyser så fint op i tynde striber.
   Jeg har ikke gået i andet siden, den blev færdig. Og jeg er overrasket, hvor blød garnet er. Første gang jeg stikker med det garn, men sikkert ikke sidste ;-)

   Slet
 10. Den er meget smuk i vævestrik :-)
  Jeg vil ønske dig en god forårs søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Maria. Jeg må sige, at jeg er blevet rigtig glad for det.
   Rigtig god påske til dig.

   Slet
 11. I really love the colors. The sweater is beautiful.

  SvarSlet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.