mandag den 25. april 2016

Sommerbluse færdig......

Jeg begyndte sidste sensommer på denne sommerbluse. Så blev det efterår - meget eftertrykkeligt endda - og så blev den gemt væk, for så hoppede varmere trøjer på pindene.

Men nu er den færdig.
Så er ønsket bare, at vi kunne få noget bedre vejr - bare forårsvejr og temperaturer først og så siden sommervejr. Vi kan sige mange ord om vejret, men ændre det, kan vi ikke. Vejret er, som det vil. Men kunne vi.....

Sidste år strikkede jeg en sommerbluse magen til i en anden farve. Du kan se begyndelsen her og den færdige model  her. Og den var jeg faktisk så glad for, at jeg så begyndte på den i farven Andeæg. Jeg ønskede mig den lidt mere sommeragtig - dvs. mere nedringet for og bag. Og sådan blev det. Jeg manglede kun at få strikket de sidste 20 cm, så det var hurtigt gjort.

Fakta:

Model: Zig-Zag af Marianne Isager. Findes i bogen 'Strik a la Carte 1' Blusen strikkes ovenfra og ned. Begynder med skulderstropper - efter ærmegab samles for og bag og der strikkes rundt.

Garn: 175 g Lincot fra Garnudsalg i farven Andeæg. Garnet er en blanding af hør og bomuld og er dejligt at have på om sommeren.

Pinde: 3½ og 3 til kanterne

Ændringer: Jeg har valgt at tage ind til taljen på hver 10. pind og derefter ud igen til hofte - også på hver 10. pind. Jeg har prøvet den jævnligt for at få den til at passe efter mine mål. Også med længden.


Jeg glæder mig sådan til at få den i brug.....kom så forår!
6 kommentarer:

 1. Der er bare en god model. Smuk sommerlig farve.
  Tror jeg skal have gravet mit LinCot frem...
  Nu har bilen fået sommerdæk og jeg er helt nyklippet... jeg er så klar til noget sol og forår!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har været SÅ klar længe - og vi har jo allerede snust til forårsvejret. Jeg har da flere gange været ude og slikke sol.
   Vi har endnu tilgode at få skiftet dækkene - og jeg trænger bestemt også til en klipning. Måske jeg skulle bestille tid til begge dele? Hvert sit sted selvfølgelig :-)

   Slet
 2. This is so beautiful, and I love the way it is fitted. You inspired me to buy the book, Classic Knits, which has that pattern and several others which I like. Thanks.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Christine. I'm so happy to be able to inspire others. I love knitting this pattern. And there are possibilities for changing the patting to make it fit better.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.