torsdag den 15. januar 2015

Håndklædestrik...

Steen var til tandlæge i dag - og jeg tog med, bare for lige at udforske strikkebutikkerne omkring domkirken i Århus.

Det viste sig at sile ned - jeg fik gået, men kun knap to kilometer - og jeg fandt også en strikkebutik, hvor jeg kiggede på Falkenberg trøjer. Så var jeg jo også i tørvejr imens.
Steen var så færdig tidligere end beregnet, og så tog vi direkte hjem. Flere strøgture fristede bare slet ikke i dag.

Strikkektøjet var selvfølgelig med i bilen. Jeg fik fundet garn og pinde til et nyt lille håndklæde. Det er tilpas at sidde og strikke i bilen. Ikke noget med Fair Isle strik, når jeg også gerne vil kigge ud af vinduet og snakke. Så håndklæde blev det.
Det er et meget enkelt mønster, som jeg har strikket gennem mange år. Vi kalder dem køkkenhåndklæder og bruger et hav af dem. Det var det bomuldsgarn, SuperBrugsen havde på tilbud her i efteråret. Jeg købte tre pakker á 10 stk. Tror jeg har bomuldsgarn til mange år.

Her i eftermiddag har vi hygget med læsning, strikning, kaffe og har hygget os ved brændeovnens varme.  

Det blev ikke til flere gåture i dag.


4 kommentarer:

 1. Jeg har også gerne strik med i bilen... men savner nogle helt simple projekter. Strikkede håndklæder og køkkenklude siger mig bare ikke noget... Det er smukke, men ... det er vist noget fra min barndom?! Så hellere nogle halsedisser eller tørklæder.... Eller futter...
  Hvordan kunne du komme hjem uden noget fra Falkenberg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja- øv - Steen sms'ede at nu var han færdig :P
   Jeg har strikket de her håndklæder siden midten af 70'erne. Jeg har mønstret fra min venindes bedstemor. Jeg elsker den.

   Slet
 2. Er beyndt at strikke håndklæder, da de jeg arvede fra min mormor i 1974 er ved at være slidte. Kunne du dele din opskrift med mig? Den ser spændende ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice - jeg laver et blogindlæg om håndklædet - men ikke lige i dag. Nu er der håndbold på programmet ;-)

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.