fredag den 2. januar 2015

Med tænder og kløer....Det er ikke ligefrem kattevejr i dag og det var det heller ikke i nat. Alligevel var vores to katte ude i nat - naturen kaldte trods stormvinde og regn. De  foretrækker trods alt at gøre det, de skal, ude i stedet for i en kattebakke.

Kommer de ikke ud, inden vi går i seng, skal de nok gøre os opmærksom på behovet - også selv om vi sover.

Vores katte har mange metoder til at vække deres slaver = os. Der er også forskellige grader i metoderne. Den blide er at miauwe og kradse på soveværelsesdøren. I den ende hører også at springe op i vindueskarmen og bevæge sig ind mellem persiennerne og larme godt og grundigt med dem.

Et stykke længere op ad stigen kommer metoden 'Hop op på min slaves mave' - Det virker som regel, hvis vi ikke har hørt de første metoder. Men selv en katteslave kan vende sig om og sove videre.

Så kommer grovfilen - eller retterre kattekløer- og tænderne. Det er nu især Dumbledore, der benytter sig af den. Han finder tæer, der stikker uden for dynen og bider i dem. Når man så trækker dem til sig, så langer han kløerne ud efter dem - og han bevæger sig gerne et godt stykke ind under dynen for at nå de fødder, der trækker sig tilbage.

Og så ER man vågen. Med en god flænge i storetåen. Og går gerne ned i stuen og lukker de 'små søde uskyldige' misser ud af havedøren. Alt imens hele repertoiret af ukvemsord gennemgås.
Her i formiddags fangede jeg Dusty med mit kamera. Han er ikke så nem at få billeder af. Det skal være i dagslys for at kunne stille skarpt.

Og så er nattens fortrædeligheder glemt - næsten.
10 kommentarer:

 1. Hej med dig

  Ja, den ser meget fredsommelige ud, som den ligger der og slapper af.
  Jeg kan godt huske da jeg havde en kat som når den ville ind hoppede op i vindueskarmen og skrabede på ruden (der var altid beskidt på det sted) Åbnede jeg ikke lige døren og lukkede den ind, så kom kløerne med ud og så kan du nok forestille dig lyden af kattekløer på et vindue. Uf, lidt som en gaffel hen over en tallerken....uh - den lyd kan jeg ikke lide.

  Håber du er okay efter nattens hændelser ;-)

  Mange hilsner

  AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske en anelse træt ;-)
   Vores havedør ligner noget, katten har kradset på i flere år.

   Slet
 2. Særdeles effektivt repertoire...
  Katte er af kongelig æt... mener de i hvert fald selv! Og masser af personality er en del af DNA'et....
  Flot er Dusty.. ser nu ikke støvet ud? Dumbledore... læser man Harry Potter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var datterens valg. Da vi i sin tid kiggede på killingerne, havde vi en aftale om, at vi så - og kørte hjem. Og hjemkommen ville vi så beslutte, hvorvidt vi ville have dem eller ej. På vejen hjem, hvor vi skulle diskutere, OM vi ville have dem, diskuterede vi i stedet, HVAD de skulle hedde.

   Så meget for strategier ;-)

   Men jep - kongelige - narj - måske mere kejserlige :-) - et kæmpestort EGO

   Slet
 3. Herligt Unni. Hvorfor skulle du have det bedre end jeg, med mine fire katte :)
  Skønne billeder af Dusty. Håber de begge har det godt.
  Fin blog du har her.
  Godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Lena. Jeg elsker mine katte med deres store personligheder over alt. De har det begge godt. Og de er lige så glade for hinanden, som de altid har været - og Dumbledore er stadig ham, der fører an - og Dusty følger efter.

   Tak for rosen. Håber også du har det godt og er kommet godt ind i det nye år.

   Slet
 4. Dejligt indlæg... Elsker billede fortælling.. Kan virkelig se det for mig.. ha ha

  Krammer <3

  SvarSlet
 5. We have a cat, too. He rules the roost and is quite spoiled. Your cat looks pretty, and he has such thick hair and that long hair like a ruff around his neck. Is he what is called a Norwegian forest cat?

  SvarSlet
  Svar
  1. He is a Maine Coon. That's why he has a ruff around his neck. He is very big - almost 10 kg. His little brother is 'only' a little below 9 kg.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.