onsdag den 25. februar 2015

Rundt i Horsens...Jeg tog til Horsens i dag for at gå en tur i andre omgivelser. Hermed får I i dag en billedreportage af gamle huse, porte og baggårde. Så er I advaret :-)

I Smedegade fandt jeg denne hyggelige baggård.

Samt denne port ind til en anden baggård.
Og sandelig også sådan et lille ulækkert efterladenskab. Der er sat flag i, lige som jeg gør, når den ligger på mit fortorv. Det plejer at hjælpe. Så gik jeg op til Casa Arena, ikke nogen gammel bygning, tværtimod. AC Horsens stadion

Her blev jeg lidt nervøs for, om jeg mon skulle have haft paraply med. Det blev dog heldigvis ikke nødvendigt. 
Nede i byen igen den smalle, men hyggelige gade Fugholm med mange gamle, skæve og smukke huse.
Horsens har Danmarks bredeste strøg: Søndergade, hvor der også er mange gamle huse. Her indgangen til Brænderigården. DInde i porten hænger dette skilt. Så ved vi det. Jeg tænker, at hvis hans forældre har flyttet meget, så må der hænge ganske mange af den slags skilte rundt omkring :P

Inde i gården ligger der sandelig en garmbutik. Jeg gik ikke ind - jeg ved, at jeg bliver fristet. Og det ville jeg ikke i dag. Ikke i dag :-)
Til venstre er der en port mere.
Og går man gennem den, er der endnu en baggård og et galleri.


Og på den anden side en fotograf. Det er lyset, der gør, at den gule farve ser så forskellig ud. Og så måske nok også mit iPhone kamera. Er jeg nok nødt til at indrømme.
Ved siden af Matas er en anden baggård - lige så hyggelig, men uden butikker og andre behagelige overraskelser. På den anden side af Søndergade er denne port.


Med denne indskrift. Portskrifter er meget almindelige i Horsens. Se artiklen. Jeg har desværre ikke kunne finde baggrunden for denne indskrift.  Turen er ved at være slut. Et sidste kig ned mod Rådhuset i Horsens. Men læg mærke til lamperne på bygningen til højre. Det er den gamle politistation. Da jeg boede i Silkeborg, kalde man arresten for 'Det grønne Hotel'. Også der var der grøn lampe udenfor. Jeg har ikke hørt politistationen i Horsens omtalt således, men er det kendt fra andre byer?
Jeg fik gået 9 km i alt. Og undgik heldigvis regn. 11 kommentarer:

 1. Hej Unni
  Du er jo en hel turistguide. Sikke mange fine steder der er hos dig :-)
  Dejligt du slap for regnen.
  Hilsner fra AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåhhh -guide og guide - hvis jeg var det, kunne jeg fortælle mere historisk om bygningerne ;-)
   Det er ikke min by - der er ikke ret meget af historisk interesse i Hedensted ud over kirken med kalkmalerier - især et, der ligner Jens Okking, som Gud.
   Ja - jeg var ret glad for at jeg slap for regnen, mens jeg gik - den kom, da jeg kørte hjem.

   Slet
 2. Det er da spændende at kigge på sin egen by, ikk? Tak for turen.
  Besøgte badelandet ved Arenaen med på et kursus på Castberggård.
  Brænderigården ... har der ikke været en blandet garn, kniple, tektil handel der? Mener vi besøgte Karelly derinde en gang...
  Så smukke porte og og portskrifter, det har jeg ikke set før.
  Til gengæld synes jeg ikke om den brede gågade! Hernings er også ret bred og ligger øst vest, så det blæser altid!
  Næh... kom til Holstebro, den er smal, hyggelig og ligger i læ. På sommer dage er der udendørs servering foran det gamle Rådhus ved siden af Maren o æ woun..... Se det er gågadestemning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme - dog ikke min egen by - se svar ovenfor ;-) Ja, jeg kender godt døvehøjskolen Castberggård.
   Jeg ved faktisk ikke, hvad der har været før i Brænderigården. Horsens er også en god handelsby. Den er ikke nær så dyr end Vejle, så vi handler altid i Horsens. Og så er Steen jo gammel Horsensdreng.

   Hihi - du har ret om Søndergade - den er bredere, end den er køn. Og så alt det skrammel, forretningerne kan stille derud!
   Jeg nød dine billeder fra Holstebro - så der kunne jeg faktisk godt tænke mig en tur hen. Når det kommer dertil, må jeg jo lige høre om garnbutikker ;-)

   Slet
 3. Lyder og ser ud som en super hyggelig tur.. :D
  Det var da også en lang tur, godt gået.. :P

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det. Og som du nok kan regne ud, så fik jeg jo også lige turfet ;-)

   Slet
  2. Wow du har da virkelig fået turfet :D
   Hvad synes du om det??

   Slet
  3. Det, der er sjovt, er, at man får gået nogle andre ture end man ellers ville. Medaljer osv er jeg sådan set ligeglad med.

   Slet
  4. Ja man kommer tit nogle nye steder som man ikke lige har været før, det er også noget af det jeg godt kan li ved det. :D

   Knus <3

   Slet
 4. TAK! for dette kig på min elskede by. De grønne lamper har jeg aldrig lagt mærke til :-) Dejligt at få sådan en mulighed for at få åbnet øjnene og på den måde se nye vinkler. Jeg elsker Horsens, - den bedste by jeg nogensinde har boet i. Jeg har boet her siden 1991, og jeg flytter ALDRIG (tror jeg lige nu) her fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - aldrig er et stort ord. Men det ER en dejlig by. Horsens er rigtig god til at skabe positiv PR om sig selv: Middelalderfestival, Børneteaterfestival for bare at nævne et par stykker.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.