søndag den 22. februar 2015

Kant på sjalet...


Kanten til mit sjal har været undervejs meget længe. Der er blevet tegnet, ændret, tegnet om og ændret igen. Og igen. Og endelig er der blevet lavet en strikkeprøve eller to, for at teste farverne af. Kan lige så godt gøre det grundigt fra starten.

Første gennemstrikning blev sådan: Jeg havde tænkt mig, at nogle af sjalets farver skulle være baggrundsfarve til selve mønstret i mørk farve. Den med de grønne farver var sådan set ok, bortset fra den mørke - men det vidste jeg godt. Kunne bare ikke lige finde min helt mørke farve, der er købt til formålet.
Men de rød og lilla farver! Her bliver mønstret helt forkert.Så om igen. Jeg måtte på jagt efter min mørke farve og fandt den da også. Og NEJ - mit garnlager er IKKE for stort!

Nu byttede jeg om på for- og baggrund og voila:Strikkeprøven er vasket og tørre,t og nu er jeg tilfreds med udtrykket. De rød/lilla farver skal være på forsiden af sjalet og de grønne på bagsiden. På billedet folder den øverste kant desværre ind - og nu er det for mørkt til et nyt billede.

 Endelig kan jeg komme videre!


Vejret viste sig fra sin smukkeste forårsagtige side i dag, at jeg måtte ud og mærke, om det nu også kunne passe.

Solen varmede ganske rigtigt - og jeg fik gået over 10 km. Selv erantis'erne er enige med mig - de åbnede sig mod solen.
I morgen er der melding om hård kuling, men det er jo heldigvis først i morgen.

8 kommentarer:

 1. Hej fru sand :-) Ja, det er ganske utroligt hvad sådan et skift kan gøre - nu kører det for dig, tror jeg :-) Det bliver et flot sjal og givetvis et, der tager sin tid, selvom du har været hurtig med strikkeprøverne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Egentlig burde jeg vide, at de rød/lilla farver ville gøre sådan, men alligvel blev jeg overrasket efter den første prøve.
   Men ja - jeg er tilfreds med den endelige kant. Nu skal den bare strikkes færdig. Det er dog laaaange omgange.

   Slet
 2. Den minder om mit møde med dagslys på kanten af æblesjalet! Farverne forsvandt fuldstændigt, så jeg pillede op og jeg strikkede den ene prøve efter den anden. Heldigvis fandt Liselotte (Gug) et nøgle alfarød og jeg fik strikket kant. De farver har altså deres egen måde at spille sammen på. Nu bruger jeg mest mørk bund og så de mest "larmende" fra sjalet, når det er Fanøstrik.
  God strikkefornøjelse.. også på de laaaange omgange...Uh, det er så spændende at se hele sjalet!
  Dejlige erantis. Vi har også, men ikke så mange. De blander sig ude ved vintergækkerne. Bagerst i haven er også et område, men der ligger så meget løv, de skal op igennem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Farverne har deres eget liv. Derfor ALTID strikkeprøve. Man kan lige så godt gøre det først som sidst.
   Engang havde vi også erantis i haven - men den er så blevet lagt om et par gange - og så forsvandt de. Jeg må nu se at gå nogle igen, de er så kønne.

   Slet
 3. Wow, hvad en stor mønster !!! de er meget kreativ !!! kærlighed hilsener fra angie fra Tyskland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Angie for din søde hilsen.

   Slet
 4. Sikke flot dit sjal bliver - og skønt med erantis. Så bliver det måske alligevel forår den 1. marts ;-)
  Hilsen Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at blive færdig med det. Men det har jo trukket ud, fordi jeg også har strikket så mange andre ting.
   Jeg kunne godt tænke et tidligt forår. Dagen i dag begyndte nu med tæt sne. Heldigvis forsvandt det op ad dagen.
   Hvad med der, hvor du bor?

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.