mandag den 9. februar 2015

Stædighed belønnes?


I øjeblikket eksperimenterer jeg med vikingestrik. Jeg har aldrig gjort meget i strik med snoninger - og det ligger virkelig mange år tilbage (skriver jeg virkelig det?). Så længe, at jeg knap kan huske, hvordan man gør. Tror det var en trøje i Aran mønster dengang.

Jeg fandt denne bog på biblioteket og blev inspireret af alle de smukke mønstre, man kan strikke.
Forfatteren Elsebeth Lavold er inspireret af ornamentik på våben, kistesten, figurer, stenkors og mange andre ting fra vikingetiden. Et væld af inspiration. Hun har analyseret ornamentikken, fundet egnede strikketeknikker, tegnet mønsterdiagrammet og omsat det til strikkeopskrifter.

Så langt, så godt. Bog lånt. Strikkepinde og garn til forsøg fundet frem. Så var det sådan set bare at få slået nogle masker op, valgt et mønster og så lave en god strikkeprøve af det.

 Jeg har valgt et mønster, der hedder 'Spids dobbelt enkeltknude'. Og knuden kan gå både til højre og ventre. På min strikkeprøve har jeg valgt at have dem begge med - i hver sin side.

Så var det bare at finde ud af teknikken. Hvordan man samler masker op uden at få huller, at sno til både en ene side og den anden - og at lave snoningen flytte sig til højre eller venstre.
Det var sådan ikke noget problem. Mit problem er at aflæse diagrammet og omsætte det til samle op, sno og flytte. Og at omsætte diagram strikket på forsiden til det modsatte strikket fra vrangen.
Indtil videre har jeg fået strikket 12 pinde mønster. Mange gange! Jeg har brugt flere timer allerede. Jeg nævner ikke HVOR mange! Det falder mig altså ikke nemt. 

Men så er det jo, at min stædighed træder i kraft! Det kan ikke passe, at der er en strikketeknik, jeg ikke kan mestre. Vel? 

Så jeg knyr på. Jeg VIL. 

Og det kan endda være, at der også engang kommer en trøje ud af det. 

6 kommentarer:

 1. Den bog har jeg lånt flere gange, men ikke fået gjordt mere ved det... Synes det bliver for bulet og stort... Kan bedre lide at skabe mønstrene i flrfarvet strik!
  Rigtig god arbejdslyst med dine nye udfordringer i flet....

  SvarSlet
 2. Tak Anne. Nu laver jeg foreløbig strikkeprøver, så må vi se.

  SvarSlet
 3. Hej Unni
  Det ser da super godt ud. Dejligt du har mod på det.
  Held og lykke med de videre snoninger :-)
  Hilsen AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Anja. Det har lige hvilet i dag - vejret var supergodt til en lang gåtur.

   Slet
 4. Wong Wai:
  Hatten af..... DU GØR DET, super :-)
  Læs med småt: snoningen er forkert, SORRY at jeg blander mig.
  God dag til dig og dine ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Æv - jeg håbede ingen opdagede fejlen ;-)
   Heldigvis er det kun et forsøg med noget helt nyt for mig. Så jeg klør bare på.
   Det er en stor udfordring for mig at vende mønstret rundt på bagsiden.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.