mandag den 2. marts 2015

Bagetid....


Det er dejligt med hjemmebagt rugbrød. Især når familien også sætter pris på det.





Jeg satte det i gang i går med surdej. Surdejen har jeg stående i køleskabet, hvor den holder sig en uge. Et rugbrød passer lige til en uge hos os.

Surdej, rugmel, hørfrø og vand samt rugkerner blev rørt sammen i aftes. Ca 12 timer efter røres en mørk øl, rug- og hvedemel, græskar- og solsikkekerner, salt, sirup samt mørkt maltmel i og dejen kommes i en rugbrødsform og stilles i kold ovn og hæver et par timer, og så tændes ovnen og det bager knap to timer. Vendes ud og pakkes ind i hårdt opvredet viskestykke indtil det er koldt.

Det er nemt! Samlet er der ikke meget arbejde i det, men det skal passe med tid - røre, hæve, røre, hæve og bage.

Jeg har opskriften herfra, og der ligger også opskrift på surdej.
Jeg har lavet en lille smule om i opskriften, men det er også godt, som det er.

8 kommentarer:

  1. Mums det ser lækkert ud. Bagte selv et rugbrød i weekenden :D
    Håber vi får et billede at se inde fra brødet også??
    Jeg bruger faktisk også en opskrift fra spisestuen, dog den uden surdej, men med gær.
    Jeg har også lavet lidt om på opskriften og tænker at jeg en gang også er nød til at prøve med et med surdej.

    Knus <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har også bagt det uden surdej - men synes, jeg trængte til en noget mere fyldig rugbrødssmag. Jeg skal overveje et 'inderbillede'

      Slet
  2. mmmmhhhh.... nybagt rugbrød!
    Vi/jeg kan ikke forliges med surdej... Bagning er en her og nu beslutning, så gær fungerer bedre her i huset.
    Efter at Erik købte en Kenwood har han helt overtaget bageriet. Det er mest franskbrød med blansdede melsorter i.
    Der er nu ikke noget, som når hele huset dufter af nybagt brød!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er så dejligt med hjemmebagt - rugbrød - som franskbrød - som boller - og så også lige kage :-))))
      For mange mange år siden - før børn - bagte jeg rugbrød med surdej hver uge. Men da vi fik børn - og det viste sig, at de ikke kunne lide det, så var der sådan set ingen grund til at bage det. Så har vi købt i mange år.
      Men nu kan de! Og så skal der bages.

      Slet
  3. Der er altid lækkert med rugbrød. Jeg bruger rugbrødsblandinger. Det er også udemærket :-) Selvfølgelig skal det smage godt, men ofte er det også det at produktet kommer ud af egen ovn, som gør det til en god oplevelse :-)
    Rigtig god dag.
    Hilsner fra AnjaAnemone

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er bare ikke noget som friskbagt brød - uanset hvad det er . Det går hurtigt her i huset.
      Også god dag til dig.

      Slet
  4. Dit brød ser skønt ud. Dejligt, at du er glad for opskriften.
    Hilsen Lene

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du tro, jeg er. Jeg har blot tilføjet nogle græskar- og solsikkekerner - fordi jeg kan lide dem :-D

      Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.