mandag den 30. marts 2015

Belgien er...gamle bygninger og kunst

Belgien er også gamle bygninger. Man skønner virkelig, at der har været en rig handel gennem landets gamle byer. Der er den ene prægtige bygning efter den anden.

I Gent lå der fem store kirker/katedraler med få hundrede meters afstand.  Her Skt. Niklaaskerk:Det indre af Sint -Baafsplein katedralen:I en krypt kan man se altertavlen 'Lammets tilbedelse' eller blot Gentalteret.  Det er malet af Hugo og Jan Van Eyck i 1432 og er 3,5 m højt. Man måtte ikke fotografere i krypten, så ingen billeder af altertavlen.

Bygningen efter cafeerne tv. er kødmarkedet. Alle gader i den gamle bydel er brostensbelagte, så mine støvletter med lidt hæl på blev pænt stående på hotelværelset, mens jeg var iført fornuftige travesko.
To floder, Leie og Schelde løber gennem Gent - det giver mange kanaler med skønne stemninger. Her et aftenbillede.
Der er smukt oplyst overalt i den gamle bydel om natten.
En af vores udflugter gik til Brugge, som har rødder helt tilbage til romersk tid. I middelalderen blev byen velhavende på handelen med klæde med England som leverandør af uld. Senere, da adgangen til havet sandede til, stagnerede byen. Men den smukke og stemningsfyldte bymidte står tilbage. Det er en by, der er værd at besøge.Der er både vandveje - og brobelagte veje.Har man tid og lyst kan man få en køretur i hestekaret - vi betakkede os - det var alt for koldt, trods den flotte blå himmel.
Lidt uden for den gamle bymidte -  på vej gennem en park - meget stemningsfuldt.

Et besøg i Bruxelles blev det også til. Der var ikke plads til at komme i Europaparlamentet, men det gjorde ikke noget. Det blev til en gåtur i byen - her forbi en katedral. Vi var ikke derinde - tog mest billedet på grund af alle de små kønne blå blomster, der giver løfte om forår, selv om det ikke kunne mærkes på temperaturen. 

Grand Place i Bruxelles er et must. Den er omkrandset af helt fantastiske bygninger. Der er et fint billedgalleri her. Mit lille kamera kan ikke helt gengive storheden.
Selv på denne lidt regnvåde dag, var der mange turister - alle med mobil / kameraer fremme.


Og når vi nu var i Bruxelle, så skulle vi da også lige se denne lille undselige figur - Manneken Pis.

Det lykkedes mig at få et billede af figuren uden kødranden af turister - der ligesom os var der.
Der er sat hegn op, så man ikke kan komme ind til den - så nok se- ikke røre :-)
Et opslag på Wiki - fortæller, at den oprindelige figur er fra 1388, den nuværende fra 1619. Desuden at der på bymuseet er udstillet beklædninger, som den fra tid til anden er iført. Han var dog helt i Adamskostume, da vi var der.

Lidt skuffede over den, neeej ikke rigtig, jeg vidste godt, at det ikke var nogen imponerende figur, vi skulle se. Men berømmelsen forstår jeg ikke. Det er vist lige som Den lille Havfrue. Den er i bund og grund heller ikke noget særligt - sådan set i forhold til berømmelsen.

6 kommentarer:

 1. Skønne stemningsbilleder. Gamle kulturbyer har meget at byde på... det er bare at gå tur og nyde det! Og gemme det i sit kamera...
  Har du læst Wikipedias fortælling om Manneken? Og om den i Bogense?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne - jeg må indrømme, at så langt ned kom jeg ikke i Wikipedia, men det er der rådet bod på nu. Jeg kendte ikke til figuren i Bogense.
   Jeg elsker at nyde stemningen i de gamle byer. Det er herligt. En af dagene - det viste sig at blive den eneste varme dag i Belgien, havde jeg besluttet mig for at besøge en kirke længere væk, men havde dog også en plan om, at hvis jeg fandt en godt fortorvscafe med gode stole og helst fleecetæpper med en plads i solen, hvor jeg kunne få en kop kaffe, så ville jeg sætte mig. Det gjorde jeg så efter 1 km hihi. Og så sad jeg der og nød solen, folkelivet og først min kop kaffe og derefter frokost - og hyggede mig gevaldigt med mit strikketøj.

   Slet
 2. It looks like a wonderful trip. The pictures are beautiful.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Christine - it really was - I enjoyed it very much. There are so much to see.

   Slet
 3. Sikken dejlig tur, du tager os med på - det ser ud til at være en meget spændende by. Jeg har aldrig været i Belgien, men får da helt lyst til det ud fra din beskrivelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er spændende. De gamle kulturbyer har rigtig meget at byde på. Selv om vi fløj, er der jo egentlig ikke længere, end man kan køre.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.