torsdag den 26. marts 2015

Belgien er ... øl - rigtig god øl


Belgien er et paradis, hvis man er glad for øl i topkvalitet. Især trappistøl er en klasse for sig. På linket her kan læses 'alt' om de særlige øl. Kort fortalt må kun øl, der er brygget indenfor klostermurene af trappistmunke kaldes trappistøl. Der er seks trappistklostre i Belgien.
For nogle år siden besøgte vi klosteret Westvleteren. Deres øl kan kun købes på klosteret - dengang kunne man kun købe seks stk pr. person over 18 år. I dag skal man bestille tid mindst tre månededer i forvejen for at kunne komme til.

Det lykkedes os alligevel at finde et sted, hvor vi kunne få en Westvleteren. Den er på 12%


Chimay'en her ovenfor er en trappistøl.

Hoegaarden er øl, jeg rigtig godt kan lide. Den er overgæret og har en  frugtig og frisk smag. 
Hver øl har sit eget glas, som skal fremhæve smagen i lige netop den øl.

Den sjoveste øloplevelse var den første aften i Gent. Vi blev foreslået at besøge et ølsted, kaldet De Dulle Griet.  Her er der indrettet lidt middelalderagtigt med øltønder og der serveres mere end 250 specialbryggede øl.

Den øl, vi blev anbefalet, var en Kwak. Den bliver serveret i meget specielle glas, der kræver en holder, og for at kunne få den, skal man afleveret højre sko!
Vi antog, at det var for sjov, men det var det ikke. Vi måtte alle fire pænt aflevere vores højre sko, som tjeneren gik med på en bakke. Derefter blev skoene hængt op i en kurv under loftet.
Glasset har en speciel historie, som kan læses her.   Vi havde ikke lige regnet med at få så stor en øl! 1,2 liter. Velbekomme. Og man får først udleveret sin sko, når man har tømt glasset.

Men den var supergod. Og vi var en sjov oplevelse rigere.

4 kommentarer:

 1. Chimay er en fin øl... Jeg tror ikke jeg har prøvet Hoegarden.
  Men sådan en ølstok kunne jeg ikke klare. Et glas er nok til mig.... 1/2 pint. Sølle, men jeg nyder min ration så meget mere.
  Sko som pant... hvordan var luften i lokalet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - den var rigelig stor - men ned kom den da - jeg ville helst ikke humpe hjem med kun én sko.
   Men luften i lokalet var ok - tænker at den sure lugt blev oppe under loftet ;-) hmm måske er der udsugning fra den hvide 'dims' ved siden af kurven :-))))

   Slet
 2. Så herlig med ølsmaking! Om noen uker skal vi på omvisning på vårt lokale bryggeri, ha en fin helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at smage forskellige øl. Også god weekend til dig.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.