onsdag den 6. maj 2015

Avisføljeton...2. afsnit.


I marts var jeg i Belgien med Steen - og der begyndte jeg at strikke en trøje til ham. Det er en Avistrøje, der er designet af Marianne Isager. Mønstret findes i bogen 'Strik a la carte'.

Jeg fik strikket en god del af kroppen og har også strikket på den ind i mellem - for så begyndte jeg på en sommerbluse af Karen Noe. Og den skal jo helst være færdig her til sommer :P - helst i år.

Og så har jeg ikke fået vist noget af Avistrøjen her siden. Det må der så rettes op på nu.

Der blev strikket godt på den i Belgien.
Først  avisstrik op til ærmegabet. Her kunne man tro, at det var et GAAAABBB - og jo - en anelse kedeligt, men velegnet når man sidder i et  fly, eller lufthavn eller i tog på vej hjem, fordi Lufthansa strejkede.

Men ærmegabet blev nået - efter jeg kom hjem.
Her skulle et antal masker lukkes af og for- og bagstykke strikkes for sig. Det havde jeg nu ikke lige tænkt at gøre sådan, for det ville jo indebære, at hele for og bag skulle strikkes på 2 pinde!

Så jeg gjorde det, at jeg sætte maskerne på en maskeholder - og slog 8 opklipningsmasker op mellem for-og bagstykke.
Så blev mønstret strikket - hele vejen rundt.
De gemte masker passer sig selv. Der strikkes i striber på de 8 opklipsmasker. 
Og der fortsættes rundt op til der deles til hals. 
Efter halsudskæringen strikkede jeg skuldrene sammen- ingen billeder af det. Og så kom det spændende. Jeg besluttede, at jeg ville hækle steeks, inden jeg klippede. De er mere elastiske end symaskinesyninger. Og så skulle teknikken altså afprøves. Teknikken ses her. Ellers googl steeks. Der ligger en rigtig fin video. 

Her ses den første hækling.
Og efter anden række er hæklet, kommer saksen frem. Tungen bliver holdt lige i munden, for der må ikke hækles ind i steekstråden. Jeg oplevede det nu ikke som et problem, for de tråde, der skal klippes, ligger tydeligt mellem steeksene. Du kan lige skimte dem, der hvor saksen klipper. 

Rent faktisk samlede jeg tråde op udenfor de 8 opklipsmasker, inden jeg klippede. Bare fordi. Hvis jeg nu rykkede for hårdt i det. 
Heldigvis har der ingen ko været på isen. Det holder fint. Og så er ærmerne på vej. Jeg strikker frem og tilbage i avismønster, og strikker sammen med en af maskerne fra maskeholderen for enden af hver pind. Når der ikke er flere masker tilbage fra kroppen, strikkes ærmet rundt. 

Og Steen har lange arme - så fortsættelse følger.

6 kommentarer:

 1. Den bliver flot! Sjovt at se, hvor forskellige de kommer til at se ud.
  Jeg har også strikket rundt på øverste del... på en anden trøje efter samme opskrift... Men denne gang valgte jeg at strikke frem og tilbage... Så nu er jeg spændt på hvordan det "sætter sig" i forhold til den med opklip!
  Avistrøjen er en rigtig god strikderudafmodel! Men ærmerne er altså ret kedelige... i den længde... Erik måler to meter på tværs!
  Fortsat god strikkefornøjelse... med alle projekterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farvevalget i striberne giver en ret stor forskel på dem. Jep - ærmerne er kedelige, men er ok som strik-mens-du-snakker-projekt. Der fungerer de fint. Til gengæld gjorde jeg det så godt i aftes, at jeg fik strikket 25 cm ærme, inden jeg opdagede, jeg havde glemt at skifte farve. Så det bliver et strik-igen-og-gør-det-ekstra-kedeligt-projekt :(
   Jeg tror, vores mænd er nogenlunde lige høje - jeg har ikke målt Steens spændvidde, men hvis armspændet svarer til højden, så passer det med et par meter. Sådan cirka.
   Tak - jeg har strikket lidt på sommerblusen her i formiddags - sådan bare for afvekslingens skyld - og mens jeg tager mig sammen til at pille op.

   Slet
 2. Det er dejligt at den model er kommet på pindene igen. Din mand bliver helt sikkert en flot fur i din udgave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig flot trøje. Og Steen glæder sig, til den er færdig. Han bliver superflot :-) Og jeg er slet ikke forudindtaget.

   Slet
 3. Hvor er du altså god til at strikke. :-)

  SvarSlet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.