tirsdag den 16. juni 2015

Koldskål og kammerjunkere....


Det er sommer - i hvert fald ifølge kalenderen - og så er det også tid for koldskål.Og til koldskål hører kammerjunkere. Men nu er jeg ikke så vild med købeslagsen - de smager simpelthen for kunstigt for mig - og tro mig - jeg har prøvet mange forskellige.
Så da jeg forleden faldt over en opskrift, så måtte jeg prøve dem. De blev bagt her i formiddags - Hele portionen - der blev ca. 200 ialt - en pæn stor portion -  men det hele værd.

De er krydrede med kardemomme, vanilje samt citronskal. Og det er bestemt ikke sidste gang, jeg bager dem.

Min koldskål skal dog ikke ændres. Den består af æg, lidt sukker, vanilje, citron- eller limesaft  tykmælk og kærnemælk.

Så langt er vi enige herhjemme. Derefter skilles vandene. Nogen vil have flødeskum over, andre ikke.

Jeg nyder min bare med nogle få kammerjunkere - nu hjemmebagte.
6 kommentarer:

 1. Min yndlingssommerspise!!! Jeg købte en pose kanmmerjunkere sidste år, Tylstrup bageri. De smagte lige som ingredienser i opskriften. Har ikke kunne finde dem siden...men det er måske godt nok....
  Jeg elsker koldskål og jeg kan spise hele posen med kammerjunkere selv....
  Derfor køber jeg ikke nogen... lige nu... det har ikke være koldskålvejr endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Årstiden siger koldskål - og så spiser vi koldskål. Og tager en tyk sweater på for så kommer vi til at fryse. Men koldskål elsker vi her i huset :D

   Slet
 2. Hjemme ved os er smørristede grovvalsede havregryn (med lidt sukker) og banan et hit ovenpå koldskål.
  Men altså ... kammerjunkere er jo også et hit (indeholder bare så meget sukker og det er der jo rigeligt af i koldskål allerede) :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg aldrig prøvet. Ristede i ovnen? Mange spiser også jordbær sammen med koldskål - men jeg foretrækker den traditionelle. Vi kommer nu ikke ret meget sukker i koldskålen - der er jo nok i kammerjunkerne ;-)

   Slet
 3. Uhm, lækkert. Min mor bruger også tykmælk/ymer til koldskål. Kan huske hvordan vi som børn skrabte det øverste af - mums :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rigtig sommermad. Ymer har jeg aldrig prøvet at lave det af, men måske. Jeg elsker den måde tykmælken gør koldskålen lidt mere fyldig på.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.