tirsdag den 7. juli 2015

Farvel til Hebriderne...dag 9

Vi vågnede op til tæt tåge og med en vejrudsigt, der sagde heftig regn. 
Vi havde udset os en sidste tur til Isle of Skye - det skulle være en helt fantastisk smuk tur. Det har det også helt sikkert været - vi kunne dog ikke se bjergtoppene, der skulle bidrage til skønhedsværdien, for bare lavthængende skyer. Men smal vej, stærkt svingende med overraskelser om hvert hjørne var der. Og det var okay. Jeg fandt gøgeurt i lilla farver. 

Regnen silede ned og det gav små vandfald ned over de stejle skrænter tæt på vejen. Men nogen gåtur indbød vejret ikke til. Efter indkøb til vores næste frokost, vendte vi næse og bil mod øst. Målet blev sat til  Castle Urguhart ved Loch Ness. I tidernes morgen lå slottet strategisk ved søen, hvor det kunne kontrollere trafikken der og tillige var beskyttet af en voldgrav. 


Alligevel blev det invaderet og besejret af Klanen MacDonald i 1200 tallet. Klanen kom fra Hebriderne og var efterkommere af de nordiske vikinger, der århundreder inden havde bosat sig der, efter først at have hærget øerne grundigt. De taler ikke helt pænt om os vikinger på de kanter!Der var en fuld opgørelse af, hvad MacDonalds førte væk fra borgen. Datidens tale-away!


En sækkepibespillende skotte var med til at fuldende besøget. Efter besøget kørte vi videre til vi fandt et sted med en pæn udsigt, hvor vi kunne få vores bagagerumsfrokost: op med bagklappen, frem med røget laks, dressing, cheddar ost og sandwichbrød. Og så stående frokost mens vi nød frokosten med udsigt ud over Loch Ness. Og nej, vi så ingen monstre. 

I aften er vi landet i en mindre by, Elgin, der ligger på nordkysten på vej mod Aberdeen. Så får vi også set det område, og jeg har udset mig et spinneri, jeg gerne vil se. Det må være rimeligt efter besøg på flere destillerier. 
2 kommentarer:

 1. Flot natur... også i møgvejr. Mærkeligt, at de ikke synes om vikingerne! Nå, pyt... Det er jo alt sammen historie.
  Fin sækkepibespiller... er han så en mcdonald? Har du styr på deres tern?
  Spinneri må være passende modvægt til destilleri! Spændt på, hvad du får ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tjekkede ikke hans familietilhørsforhold. MSN kan få fine kort over tern og farver, men dem har jeg så ikke brugt så meget tid på ;-)
   Spinderiet car en speciel oplevelse. Aldrig før har jeg oplevet, at man bare kan gå rundt, som det passer en.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.