mandag den 6. juli 2015

Isle of Skye... Dag 8

Efter en særdeles nærende morgenmad, startede vi bilen og kørte til Skye. Den er heldigvis brofast. Første mål var 'Old man of Storr', som vi ville gå op til, hvis vejret....
Det er en fritstående tinde, som er 50 m høj. 

På vejen op var vejret ikke så lovende. 


Vi kunne nærmest ikke se den. Men det blev gradvis bedre.  Og tågen var helt væk, da vi efter ca 2 km nåede frem. 


På ven op få jeg disse 'blomster', som så vidt jeg husker hedder kæruld. Måske husker jeg fejl?


Vi kom ned igen og kørte videre til Leac Treessirmich - et fantastisk udsigtspunkt. Nemmere denne gang: parker, gå 50 m og du er der. 

Videre. Til Leallt falls.  Helt ude igen et helt storslået syn. Her er der ruiner fra produktionen af diatemite, der bruges til fremstillingen af dynamit. Og mineralet udvindes af tørv! Udvindinden foregik her på stranden. Efter frokost - sandwichbrød samt en pakke røget laks indkøbt o en lille Coop og indtaget susende på bagagerumskanten - kørte vi videre til Skye Island Life - et frilandsmuseum bestående af et antal huse indrettet forskelligt: en smedie, lade, stue mm


Her lillemor med strikketøj i hånden, rokken og uld ved siden af sig. Lillefar må bestemt være  Marty Feldmann's forfader. 


Vi kørte nu ned langs vestkysten. Et sted med to huse kom vi forbi denne telefonboks. Dens øde placering undrede os, og så alligevel: den er jo nok placeret der før mobilens tid, og på vores mobiler kan vi se, at der slet ingen dækning er. Så det kan være den eneste mulighed for kontakt med omverdenen. 
Det kunne jeg så ikke forestille mig i DK. Sidste mål var selvfølgelig Tallidker Destillery. De laver fremragende whisky. Ingen rundtur- bare ind og kigge. 
Købte vi noget - tru lu lu lu lu lu.....

Vi sluttede Skye besøget med en dejlig middag på en fiskerestaurant i Portree: the Lower Deck. Fremragende og særdeles rimelige priser. 

Alt i alt en fantastisk dag med storslået natur. 

2 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forestille mig DK uden forbindelse på mobil, men ikke at der skulle være en telefonboks i/på stedet!!
  Selvfølgelig købte I noget, det var da tosset andet... hvis man kan li whiskey!
  Endnu en smuk dag i Scotland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den telefonboks virkede temmelig malplaceret, men med over en times kørsel til nærmeste sted med mobildækning nok rimeligt.
   Måskeeeee købte vi noget whisky.
   Der er ufattelig smukt derude vestpå.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.