tirsdag den 18. august 2015

Min skotske trøje....

I maj måned var jeg en tur i Ålborg - på Garnudsalg - som nævnt før. Der blev købt ind, så det passede til strikkepindende og min strikkelyst.
Inden jeg tog til Scotland, havde jeg lige fået begyndt - kun lige - på det jeg nu kalder min skotske trøje.Der blev strikket i lufthavne, i fly, i bilen, i tog, på skibe og alle de andre steder, man kan hive et strikketøj frem. Det er mange! Og da jeg kom hjem igen, manglede jeg kun lige det sidste halve ærme.

Det blev færdigt, lå så og ventede på at jeg fik overtalt mig selv til at montere og strikke halskant. I ventetiden fik jeg jo så færdiggjort Zig-zag.  Så det var jo også fint.

Her i weekenden blev det så gjort. Der blev syet sammen, hæftet ender og halskanten strikket tre gange, inden jeg var tilfreds. Men så var den også ændret til noget andet. Jeg mangler stadig at finde to 15 cm lynlåse, der passer til trøjen.


Fakta.
Modellen hedder Genser med glidelåser. Den er  af Kari Hestnes. Jeg har findet den på Strik af's hjemmeside.  (Der hedder den 'Trøje med lynlås'. Man skal være registreret bruger, for at kunne downloade den - men så er den gratis.

Str: S - og så har jeg endda slået 16 m færre op (i alt) end i opskriften.

Garn: 1 tråd Silkwool og 1 tråd Silk Kid Mohair fra Garnudsalg.dk

Forbrug: 254 g i alt -  to nøgler af hver kvalitet.
Pind: Rundpind nr 5

Ændringer: Mange! Antal masker er færre. Jeg strikker de første 15 cm ( forpanel samt bagpanel med sidepaneler) frem og tilbage og samler dem derefter på rundpind. Halskanten skulle være i  perletrik, men det sad ikke godt. Det endte med at blive 4-5 omgange ret, strikket fra bagsiden, så den ruller frem.

Sådan så den oprindelige model ud:
Meget oversize - og det er min ikke.

Den har været superdejlig at strikke, den har været let at have med,  og den er let som en fjer at have på og bliver  helt sikker min efterårstrøje nr. 1.
 Farven er mere som på det nederste billede, men mit kamera kan slet ikke gengive den farve. Hmmm - jeg synes tit, jeg må skrive det.6 kommentarer:

 1. Det er en rigtig fin model og en god blanding af garner. Den bliver dejlig at have på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - lige før jeg længes efter koldere vejr. Nej - joking. Det kan vente. Den tid skal nok komme :-))))))

   Slet
 2. Sikke fin den er. Den liger godt nok en man bliver glad for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er skøn lun, let og rar at have på - hvad mere kan man ønske sig?

   Slet
 3. Lækkerdejlig! Jeg kan rigtig godt lide at den er tilpasset og ikke oversize. Hvordan regnede du den ud???

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte, at nok har jeg brug for ekstra bredde i overvidden, men ikke 122 cm! Så beregnede jeg min strikkefasthed - og beregnede, hvor stor vidde jeg ønskede og trak så 16 masker fra. Og så løste jeg detaljerne efterhånden, som jeg kom frem.
   Keine hexerei, nur behändichkeit.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.