onsdag den 2. september 2015

Europæisk Middelalderfestival i Horsens....

Der har været lidt stille fra min side - det har været et par travle uger. Årets Middelalderfestival i Horsens er netop veloverstået.

Vi har haft det halve af Middelalderen stående hjemme i stuen - først til pakning -og siden al nedtagningen. Der er blevet hængt teltbeklædning til luftning, vasket tøj og ryddet op og pakket ned siden i søndags. Men nu er vi næsten ved at være på plads igen.

Vi har hvert år en pandekagebod på festivalen. Det er rigtig sjovt, men også hårdt arbejde. Der er mange ting, der skal gøres klar, inden det hele begynder. Men jeg elsker stemningen og alt det, der foregår. Der er mange ting at se og smage på - lugte til - og opleve.

I år kom jeg ikke så meget rundt - kun to af børnene var hjemme og hjælpe til. Men os der var der, hyggede os med pandekagebagningen. Det varer nu længe, inden jeg skal have pandekager igen.

Jeg var dog rundt et par små ture og fik taget et enkelt billede.Også i Middelalderen kunne man trænge til et nap  - og håret skulle også sættes.  Til gengæld hører de blå cowboybukser overhovedet ikke Middelalderen til!

Der er meget fokus fra arrangørernes side, at det bliver så korrekt som muligt. Mønstre til at sy det rette tøj efter kan købes, og det tøj man går i, skal passe til den stand, man tilhører. Da vi tilhører det tjenende folk som pangekagebagere, har jeg en kjole, forklæde og hat på som den ståendekvinde i baggrunden, mens Steen har en kjortel på som den sovende. Og sorte bukser!


4 kommentarer:

 1. Nå, så du deltager i festivalen... Jamen, så bliver det da endnu mere interessant at komme til Horsens!
  Herligt foto af hjemlige sysler, der ikke har forandret sig gennem tiden....
  Mon han har fået en påtale fra Middelalderkomiteen for de blå bukser???

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har deltaget som aktive bodholdere de sidste 8 eller 9 år. Og som gæster med udklædning de sidste 18 år.
   Jeg syede engang et par pæne blå og grå stribede kjortler til Steen og drengene. Det blev påtalt - arrangørerne gik rundt og tog billeder af det, der skulle ændres. Men jeg vidste det ikke, før vi søgte om at komme med året efter. Så stod det i godkendelsesbrevet. Så måtte jeg jo i gang med symaskinen og lave nye kjortler til året efter.
   Det synes jeg også er helt ok.

   Slet
 2. Lyder da mega hyggeligt og nu kan jeg næsten dufte pandekager.. ha ha..

  Håber du er ved at finde en hverdag igen og har det super dejligt.

  knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hverdagen er bestemt ved at dukke op igen. Desværre også med masser af regnvejr. Øv. Har lige brug for lidt godt vejr at få energi af.
   Elllers - jo - jeg har det dejligt :-D

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.