fredag den 4. september 2015

Længsel efter mere sommer....

Jeg drømmer om sensommervarme.

Det har stået ned i stænger i dag, og det har affødt ønske om mere varme i luften. Det har været nødvendigt at tænde op i brændeovnen - vi frøs! Vi har normalt aldrig (som i ALDRIG) tændt for varmen før tidligst i begyndelsen af oktober. Men åbenbart ingen regler uden undtagelse.

Og det må så føre til et indlæg om det, der var - for et par dage siden.

Vi har en sommerfuglebusk ud mod vejen. Når der er blomster, er den fuld af liv. Sommerfugle og bier. Og da børnene var små, var de der også. For at se på dem .
Datteren og jeg var derude for et par dage siden, da det stadig var varmt og tørt. Kun et par dage siden!Og der var de skønneste sommerfugle. Så jeg for ind efter mit kamera (=mobil). Det krævede noget tålmodighed at fange dem ind på linsen. På et tidspunkt var der en bil på vej, og så siger min datter; om lidt flyver den. Og ganske rigtigt. Da bilen kørte forbi, fløj sommerfuglen op. Jeg tænkte selvfølgelig, at det nok var et tilfælde - og nævnte det nok også. Og min kloge datter smilte bare og sagde: ja ja prøv at se, når næste bil kommer. Og ganske vist - også den fløj op, da bilen kørte forbi. Og næste igen. Og så var jeg overbevist.
Børnene har tilbragt så megen tid ved den busk, hvor de prøvede at gange sommerfugle, at de bemærkede sig, hvordan sommerfuglene agerede.Det var svært at fange dem på kameraet, så billedet blev skarpt. Når jeg kom tæt på, klappede de vingerne sammen. Og kunne tilbringe megen tid med at være sammensnerpet. Og så er de jo knap så farverige. Jeg er sikker på, den vidste, jeg var der.

Også humlebier frekventerede busken. Den var nemmere at fange, den var helt opslugt af at samle.

Jeg glæder mig til næste solskinsdag. Den må gerne komme snart.

6 kommentarer:

 1. Jeg satser på, at der kommer pragtfuldt septembervejr - selvom det godt nok i skrivende stund styrter ned :-) Til Fanø strikfestival plejer vejret altid at være fantastisk, så det bliver det også i år, ikke? Vores sommerfuglebuske var meget sene i år - men det har også altid her været til stor fornøjelse for alle at kikke på dem - også kattene! Sjovt at sommerfuglene reagerer på biler, der kører forbi - det ville jeg aldrig have troet :-) God strikkeweekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser heldigvis bedre ud i dag - altså vejret - i det mindste her sidst på eftermiddagen. I morgen skulle blive fin hele dagen. Det er alt for tidligt med efterårsvejr.
   Er det næste weekend, det er Fanø strikkefestival? Jeg har faktisk aldrig været til det, selv om vi har sommerhus på Fanø. Vi plejer at have for travlt her i september til det. Næste weekend står på tur med gode venner.

   Tænk - jeg vidste heller ikke, at sommerfuglene reagerede på biler. Dejligt med børn, der er i stand til at iagttage :-)
   Fortsat god weekend - med eller uden strik - til dig.

   Slet
 2. Vi satser også på at det bliver godt i september... det skal lige regne af i weekenden!
  Vi har ingen sommerfuglebusk... den gik ud! Men jeg vil have en igen, det er så fascinerende at se insekterne flyve omkringe den. Og smuk er busken jo også, jeg holder især af de dyblilla blomster.
  Vi tændte radiatorerne i stue og badeværelse, fordi det bare blev for fugtigt inden døre efter al den regn. Det var skønt at stå op til en lun stue og tørre håndklæder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den busk er så smuk. Du kan få en aflægger her fra mig. Vi fjerner adskillige hvert år. Jeg holder på, at det skal være den dyblilla. Det er den flotteste.

   Vi måtte tænde op i brændeovnen i går for at kunne holde på varmen. Vi har ellers et varmt hus, hvor vi kun behøver at tænde for fjernvarmen tidligst omkring først i oktober. Sidste år var vi henne i slutningen af oktober. Men havde så af og til tændt brændeovnen for lige at tage fugten af luften. Det er skønt.
   Heldigvis har vejret vist sig fra den lysere side - i hvert fald fra sidst på eftermiddagen - omend det blæser noget. Men det kommer :-D

   Slet
 3. Ja vi vil ha en lækker var sensommer og et smukt efter år.. Det trænger vi til.. "Drømmer mig væk".

  Det er nogle gode billeder du har fået taget og det er lækkert med sådan en busk der kan trække de smukke sommerfugle til. :D

  Håber i har en skøn weekend <3
  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, jeg mangler lys og varme - stadigvæk selvom august bestemt har været god.
   Det krævede også noget tålmodighed at holde grenen stille, så billederne kunne blive skarpe. Og at vente på at sommerfuglene ville sidde, hvor jeg kunne nå - og åbne vingerne ;-) Men det var det værd.
   Rigtig god weekend til jer.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.