mandag den 28. september 2015

Midt om natten....

Lad mig sige det med det samme: jeg er ikke og har aldrig været glad for morgener. Det med at have et vækkeur til at ringe og blive vækket af den larm har aldrig været min kop te. Jeg vil meget hellere vågne af mig selv, når jeg er klar til det.

Sådan var det ikke i morges. Helt frivilligt havde jeg sat vækkeuret til at ringe kl 4:45! Alt alt for tidligt. Det var mørkt udenfor bortset fra den smule lys, der kom fra månen. Og det var netop den, det handlede om. For netop i nat ville der være både blodmåne og supermåne.  Blodmåne fordi det er en total måneformørkelse og fordi farven vil være kobberrød på grund af lysets brydning gennem atmosfæren. Og supermåne fordi månen er tættest på jorden.  Det sker næste gang i 2033.

Jeg iførte mig en trøje og jakke ovenover nattøjet og hjemmesko på fusserne. Ingen grund til at gøre for meget ud af påklædningen - jeg skulle stensikkert sove videre bagefter.

Den var rigtig flot, månen. Og himlen var stjerneklar og ikke en sky på himlen. Vejret kunne ikke være bedre. Mit billede yder selvfølgelig slet ikke synet retfærdighed. Det er mit kamera slet ikke godt nok til. Men det er MIT. Der er bedre billeder i linket her samt en video

Jeg var nu svært tilfreds med, at jeg kom op for at se det. Og også med at komme i seng igen og sove videre.

10 kommentarer:

 1. Jeg var også ude og kigge. Stjernehimlen var helt fantastisk... men månen kunne jeg ikke få øje på... Jeg tror, den var omme bag volden og træerne. Og så langt ville jeg ikke ud og rende for at se månen.... iført poncho natskjorte og bare ben i træsko!
  Så jeg har nydt andres flotte fotos af blodmånen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da ærgerligt. Men jeg havde nu heller ikke rendt nogen steder uden for vores egen have i mit outfit :-D
   Såååå fantastisk var mit billede i hvert fald ikke. Men det var det bedste, jeg kunne lave.

   Slet
 2. Det lyder fantastisk. Mine to små vågnede godt nok ved den tid, med min mission var bare at få noget mere søvn. Det lykkedes desværre ikke, så en anden gang kigger jeg efter månen 😉 heldigvis fik jeg en lur lidt senere.
  Rigtig god aften

  SvarSlet
 3. Jeg havde vagt til kl 4, så jeg tog også bare et uldtæppe over mig og gik ud for at nyde fænomenet; det var et fantastisk syn

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig flot. Jeg er også glad for, at jeg gjorde det :-)

   Slet
 4. Jeg var også ude for at kigge, men kunne ikke finde den, så jeg opgav og listede ind under dynen igen. Nu nyder jeg bare andres billeder i stedet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der flere, der har skrevet, at de ikke kunne . jeg ved heller ikke, om jeg ville have været villig til at vandre ud på vejen for at finde den. Men man ved aldrig. Måske, når jeg nu alligevel var oppe :-D

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.