mandag den 14. september 2015

Så kører vi på skinner...hen over Fyn.

Weekenden stod i venners tegn. Vi er tre par, der hvert år i sensommeren skiftes til at arrangere en weekendtur. I år var det vores tur.Vi mødtes fredag aften på Sandager Næs Camping, hvor en hytte var booket. Campingpladsen var rigtig dejlig, men det var sidste åbningsweekend, så mange ting var lukket ned. Det gjorde nu heller ikke noget. Vi skulle ikke opholde os så meget der. Vi fik nu lige solen på vej ned.

Vi havde spottet, at man i Tommerup St på Fyn kan leje skinnecykler. Der reklameres ikke meget for muligheden. Det meste er denne eller denne.  Vi ringede til Superbrugsen i Tommerup St, og bookede der. Ens navn bliver noteret i en bog på helt gammeldags vis og så møder man op kl. 9 på selve dagen og betaler for cyklerne, som koster 250 kr pr stk for en hel dag.

Så finder man stationen - ikke den, der kører tværs over Fyn, men lidt længere henne ad den grusvej begynder den gamle jernbanelinie mellem Tommerup St og Assens.Der kan være fire på hver cykel og der er plads til både madkurv og drikkevarer. To kan cykle ad gangen, mens resten hviler benene.Man kommer gennem smukke landskaber. Og der var masser af æbletræer langs banen. Jeg fik plukket en del, mere om dem senere. Jeg tænker, om alle de æbletræer er der fra alle de æbleskrog, der er smidt ud af togvinduerne?

Banen Tommerup St til Assens blev indviet i 1884 og nedlagt i 1966. Og man har ikke som andre steder pillet skinnerne op, men ladet banen stå. Og heldigvis for det.Vi havde på forhånd aftalt at cykle et par timer eller tre og så holde frokost og derefter vende
cyklerne. Der er kun ét gear på cyklerne, så man hjuler rundt, men det er ikke hårdt. Sadlerne kan stilles op og ned. Fint og nødvendigt.
Vejret viste sig jo fra den fineste sensommerside, selv om der kom flere skyer hen på eftermiddagen, så først efter et par og tyve km stoppede vi i Ebberud, hvor vi fandt en parkeringsplads at spise på. Der var godt nok et par borde og bænke længere nede ad skinnerne, men de lå i skygge under træer og der var ikke så rart der.
P-pladsen var opdelt af kampesten, som var velegnede til at sidde på - omend lidt hårde. Maden blev dækket op på græsdugen og så var der serveret. Det smagte - og var  tiltrængt.
Bagefter blev cyklerne vendt. De er ret tunge! Der skal være mindst fire til at løfte - ingen af os er jo 20 år mere.

Reglerne på banen er, at i retning Tommerup St til Assens skal man vige for cykler, der kommer fra Assens. Det betyder, at cyklen skal løftes af skinnerne, så de kan passere. Vi mødte flere hold, så det fik vi prøvet. Man hjælper selvfølgelig hinanden.

Hen på eftermiddagen var vi tilbage ved Tommerup St igen  - glade og tilfredse, men trætte efter al den friske luft.
Vi cyklede næsten 45 km på næsten fem timer. Og så kommer pauserne oveni.
Søndag morgen efter morgenmad og rengøring af hytten vendte vi hjem igen. Det har været en super weekend.8 kommentarer:

 1. Det vidste jeg slet ikke at man kunne - det lyder som en super hyggelig tur, hvor man både får motion og oplever smuk natur og så skader det jo ikke med en god madkurv ☺ Der er nu mange smukke banestier i Danmark - men vist ikke så tit med skinnecykler. Lyder dog lidt upraktisk at man skal løfte cyklerne af - men det virker som om I ikke syntes det var et problem. Og så er det jo i hvert fald en anderledes udflugt ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var store smil på læberne hele dagen - det var virkelig en sjov og anderledes udflugt. Det var slet ikke noget problem med at løfte cyklerne af. Jo, de er tunge, men i samlet flok går det. Vi var på Fyn for en måneds tid siden, og så et skilt i en af de små byer, at der var krydsende skinnecykler. I Fåborg var vi på turistnureauet for at spørge til det - de vidste nu ikke meget om det. Men fandt frem til at man kan kontakte Tommerup St's Superbrugs.
   Jeg kan virkelig anbefale turen som en rigtig god udflugt - for venner og familie - vi mødte flere store familiegrupper. Et stort hit for børn.

   Slet
 2. Det vidste jeg slet ikke at man kunne - det lyder som en super hyggelig tur, hvor man både får motion og oplever smuk natur og så skader det jo ikke med en god madkurv ☺ Der er nu mange smukke banestier i Danmark - men vist ikke så tit med skinnecykler. Lyder dog lidt upraktisk at man skal løfte cyklerne af - men det virker som om I ikke syntes det var et problem. Og så er det jo i hvert fald en anderledes udflugt ☺

  SvarSlet
 3. Det var da noget af en cykeltur. Det ser superhyggeligt ud... især pauserne.
  Er man ikke lidt mør dagen efter?
  Fyn er fin. Smukke landskaber.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var superhyggeligt. Cyklerne larmer på skinnerne - sådan er det - så der var ikke så megen mulighed for at snakke ud over pauserne. Men landskabet kunne nydes og udsigten til alle baghaverne, der vendte ud mod banen.
   Vi var alle trætte om aftenen - måtte faktisk gå i seng før kl 23 - en lørdag aften! Og kroppen var lidt mør dagen efter. Ikke ondt nogen steder, men bare af at have været i bevægelse og ude i den friske luft hele dagen.
   Men en skøn skøn dag. Det kan anbefales.

   Slet
 4. Ej hvor lyder det bare hyggeligt altså.. <3

  SvarSlet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.