torsdag den 17. september 2015

Fanø Strikkefestival...og husk gummistøvler

Min cykel og jeg er taget til Fanø sammen med en masse strikkepinde og garn.

Der er  Strikkefestival på Fanø- vistnok for 10. gang, men min første. Det var ikke meningen, jeg skulle have været med, men lejligheden bød sig. Og så, hvorfor ikke?

Jeg ankom i går og ville have været på strandtur, men det indbød det øsende regnvejr ikke til.
Men ingen Fanøtur uden strandtur - så det blev i dag.

Der blæste en halv pelikan i dag. Der var høje bølger og skumtoppe - mit favoritvejr herovre.Det var godt, håret sad fast i den ene ende.Jeg lod cyklen stå ved nedkørslen til stranden og gik en lang tur langs vandet - op mod Søren Jessens Sand.  Der var mange af denne slags opskyl. Kæmpe store vandmænd.

Vejret afvekslede med strid blæst og solskin - og strid blæst og regn, og af og til bare strid blæst. Her kommer en byge rullende ind. Det blev derfor hurtigt til ravkiggeri, hvor jeg kunne gå med ryggen mod blæsten og regnen i ryggen. 


 Da jeg havde fået nok og maven begyndte at fortælle mig, at det var ved at være over frokosttid, vendte jeg tilbage igen.

På vej op over den halve km brede strand, mødte jeg disse to, der ikke havde fået passende fodtøj med.De havde begge taget skoene af og smøget buksebenene op - deres bukser var nu alligevel blevet godt våde.Vil man over stranden i bil, ser det sådan ud.

Alle strikkefestivaldeltagere skal huske gummistøvler, hvis de gerne vil en tur på stranden - og ikke bare kigge på vandet fra en halv kilometers afstand.
Der er MEGET vand på stranden i øjeblikket. Der kan købes glimrende og priselige gummistøvler i outletsbutikken ved Fanø bad. Jeg har efterhånden købt mange på der. Og jeg tror, jeg er nødt til at forny mine, for min strømper blev våde på tilbagevejen. Der var mange knivmuslinger på stranden, og jeg kom til at træde på nogen - svært at undgå - og de skærer sig let ind i bunden på et par gummistøvler.

Men jeg nåede da mit køretøj.
Og kunne cykle hjem til sommerhuset - denne gang i medvind - til en dejlig frokost.Og få kigget på mit rav. En pæn gevinst i dag.Og mit strandhår.Rigtig god Strikkefestival.

PS - jeg var ved festivalkontoret i eftermiddags og fik købt to workshops. Det bliver så godt.

8 kommentarer:

 1. Rigtig god fornøjelse med det hele. Glæder mig til at læse om din weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg glæder mig rigtig meget.

   Slet
 2. Det var en rigtig riverusketur på stranden... Så vidt jeg kan se har herren på stranden støvler på, mens fruen er barfodet.
  Sikke en flot ravfangst. Vi kigger altid... men har ikke fundet noget! Får du lavet noget ud af dit rav?
  Og så ønsker jeg dig god festivalfornøjelse! Du må aflægger rapport til alle os, der ikke kommer til øen...
  Ogsåom alt det flotte strik der går frit omkring...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der var rigtig gang i ventilatoren. Det er rigtigt - han havde støvler på - men lige før, jeg tog billedet, var han på dybere vand, og da havde han vand i skoene.
   Der var lige et enkelt sted, hvor der var en masse opskyl. Der var nogle andre, der stod og finkæmmede det, mens jeg stod i vandkanten og samlede op efter hver bølge. Det gælder om at stå det rigtige sted ;-)
   Mit rav bliver samlet i to glas derhjemme - et med store stykker og et med mindre stykker. Jeg mangler en to-tre store stykker mere, så har jeg til en halskæde.
   Jeg skal huske at have mobilen ladet op, så jeg kan afrapportere ;-)

   Slet
 3. Det må være lækkert at blive blæst sådan igennem og så bare hjem og hygge i varmen bagefter. <3

  Håber du får en skøn festival :D
  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Så dejligt. At komme til stranden er noget af det bedste, jeg ved. Men man skal heller ikke kimse af at komme tilbage til varmen. Der er altid koldere ved vandet.
   Jeg glæder mig sådan til festivalen.

   Slet
 4. Åh det ser dejligt ud, jeg elsker blæst ved Vesterhavet, men jeg skal heller ikke med til dette arrangement, så jeg glæder mig til at se andres billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vesterhav og blæst hører sammen og dertil hører jeg :D - Har det sådan, at jeg en gang imellem SKAL til Vesterhavet for at finde....ro? Og her er Fanø fantastisk. Det er her, jeg henter energi. Håber jeg lever op til forventningen om billeder :-D

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.