fredag den 2. oktober 2015

Nu går jeg NUTS....

Inspireret af et indlæg på Annesindfald her  gik jeg i gang med at plukke hasselnødder fra vores busk i haven. Der er rigtig mange i år, og det ville da være synd at lade dem gå tabt.

Jeg fik lokket Steen og yngstebarn med ud at plukke og skille nødder fra haser. Vi tog kun dem, vi plukkede - der er så godt som altid hasselbiller i dem, vi samler op.Det blev efter pilning til 3,479 kg.
Nu står de i skåle, indtil jeg finder ud af, om de skal i fryser eller i en spand sammen med sand og hænges op udenfor i carporten til de skal bruges.

Hvis de skal i fryser, skal de knækkes først - og selv om det går bedre med hånden, så skal den ikke udsættes for en nøddeknækker.

De holder nok indtil da. Jeg er svært tilfreds med høsten.

10 kommentarer:

 1. Flot høst!
  Send manden ud på værkstedet og giv nødderne et klem i skruestikket!!! Det var Eriks nøddeknækker...
  Jeg ved endnu ikke, om fryseren er en god løsning... og jeg kan se at der er svind i skålene, mens jeg venter på svar!
  Løsningen med en spand sand kendte Erik ikke... Den må efterprøves næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Værksted???? Findes ikke i vores hus. Det var noget min svigerfar havde ;-))))
   Hihi - svind - hvor mon de forsvinder hen? Her i huset er det stort set kun mig, der ikke kan lade nødder være i fred. Jeg ved ikke med fryseren - synes da det lød som et godt bud. Jeg kendte kun rådet at hænge dem op i nylonstrømper udendørs. Og det er ikke så god en løsning her - åbenbart.

   Slet
 2. Det ser da rigtig godt ud. Kan huske at der var et hasselhegn bag klasselokalet da jeg gik i de små klasser. Sikke de nødder der er blevet guffet i frikvartererne og også mirabeller. Nogle fordele var der ved at være dagelev på en kostskole 😉

  Dejligt det går bedre med hånden, men godt du passer på den.

  Hilsner og god weekend fra det Himmerlandske
  AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm - det lyder dejligt med hassel- og mirabellekostskole ;-) De helt friske nødder smager allerallerbedst.
   Der er stadig lige nogle bevægelser, der mærkes, men så holder jeg mig så vidt muligt fra de bevægelser.
   HÅber også du har haft en god weekend i det himmerlandske :-)

   Slet
 3. Flot høst må jeg sige - jeg vidste iøvrigt ikke at man fryser nødder - troede de bare skulle tørres. Men I har da til et stykke tid ☺ De smager nu alligevel bedst når de er helt friske, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcis min mening - smager aller allerbedst som friskhøstet. Men så er der vist også til en mavepine. Jeg er stort set den eneste, der spiser nødder naturel. Men alle kan lide dem i kager :-)))) Fryserådet vil jeg 'blaime' Annesindfald for - hun ved heller ikke, om det er så godt et råd. Men jeg tror nu på, at det godt kan lade sig gøre.

   Slet
 4. Flot høst må jeg sige - jeg vidste iøvrigt ikke at man fryser nødder - troede de bare skulle tørres. Men I har da til et stykke tid ☺ De smager nu alligevel bedst når de er helt friske, ikke?

  SvarSlet
 5. Flot høst må jeg sige - jeg vidste iøvrigt ikke at man fryser nødder - troede de bare skulle tørres. Men I har da til et stykke tid ☺ De smager nu alligevel bedst når de er helt friske, ikke?

  SvarSlet
 6. Sikke en høst. Jeg havde også 2 kilo med hjem fra Sønderjylland. Vi fandt dem da vi holdt ferie der. Hvis man skal bruge dem i kager og mad, så kan de godt fryses. Men de smager bedst friske

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med én, der har prøvet det. Alletiders. Jep - friske, er de allerbedst. Mums.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.