torsdag den 31. december 2015

Så er julen ovre....

Jeg har vist holdt ferie her fra bloggen, julen er pludselig væk. 
Men det har været en dejlig jul. Godt at få samlet børnene og nyde højtiden og fridagene sammen. 
Steen og jeg havde hentet træ og datteren pyntede det lillejuledag, så det var klart med kurve, hjerter, lys og alt, hvad der hører til. 

Vi måtte på skift ned i kælderen efter julepapir, tape og bånd. Og mor - 'Har du nogle til-og-fra-kort?' Og så blev gaverne placeret under træet, efterhånden som de blev pakket ind eller fundet frem. Nogle enkelte måtte printes ud - hvis de ikke var nået frem med posten. Imens stod flæskesteg og andebryster og hyggede sig i ovnen og udsendte skønne dufte. Jeg elsker den dag med forberedelserne og duften, der langsomt, men sikkert breder sig i hele huset og skaber forventning.

Godt mætte efter middagen, tændte vi lysene på træet, og dansede - som traditionen kræver - om træet og sang alle de julesalmer, vi kunne huske. Børnene synes vist, vi husker ALT for mange. 

Derefter fandt børnene på skift en gave, som blev givet til den rette - og pakket op, før næste blev fundet. Det synes vi er hyggeligst - så kan vi bedre følge med i de andres gaver. Steen og jeg gav hinandet et nyt komfur, så der var ikke noget at pakke ud. 

2. og 3. juledag stod i familiejulefrokosternes tegn. Vi skulle ikke have nogen her i år - så vi kunne rolig og afslappet sætte os til bords hos først den ene side af familien og bagefter den anden. 
Dagene her mellem jul og nytår går hurtigt. Med en hel masse alt og intet. Der er blevet hygget, gået ture, lavet god mad, dovnet, set film og læst. Men jeg har ikke fået strikket noget særligt.

Nu står den på forberedelser til nytårsaften, der holdes her med gode venner.Der er blevet planlagt, uddelt opgaver og købt ind. I aften har vi afprøvet en drink - Long Island Iced Tea. Uhmmm - den går an. 
Jeg vil gerne ønske jer alle et rigtig godt og lykkebringende nytår. 

4 kommentarer:

 1. En rigtig god dansk jul lige som vores! Med tid til forberedelserne og til hinanden.
  Nu står nytårsaften for døren. Vi samles hos os, igen. Hygger, spiser, snakker, ser lidt TV og snakker... Mor vil gerne køres hjem ved 22 tiden. Somme tider bliver drengene og skåler nytåret ind..
  Vi fpår se hvad dagen bringer.
  Godt nytår til dig og dine. Tak for bloggsnak og samvær i 2015... måske ses vi i det nye år...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan som en jul skal være ;-)
   Lyder som en hyggelig nytårsaften.
   Også godt nytår til dig og dine. Også jeg har nydt vores blog- og IRLsnak. Vi ses da i Viborg - og måske før :-D

   Slet
 2. Rigtig godt nytår til dig også :-) Den bliver stille og rolig her hos os - vi skal jo lige finde ud af, hvordan vores lille Bibi (teenage-katten ;-)) reagerer på fyrværkeri og den slags :-) Hyggeligt at følge med her :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde :-D
   Vores katte reagerede ikke så godt på nytåret - og specielt ikke da nogle af vores venner havde en hund med ;-)

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.