fredag den 1. januar 2016

Godt nytår til alle....


I går var sidste dag i 2015. For os er julen familien og nytårsaften vennernes tid. Sådan har det været i mange år. Vi er fire par, der hvert år mødes nytårsaften, og det har vi gjort gennem mange år nu. Det er venskaber, der for nogen af os går helt tilbage til realskolens tid. 
Det er altid sammenskudsgilde - og fire par passer lige med forret, hovedret, dessert og natmad. Vi stod for hovedretten og desuden bager jeg altid kransekage, der nydes sammen med sekt kl. 24.00.
Kransekagen blev bagt i god tid og lagt i fryseren - det bliver den kun bedre af. I går blev den glaseret med chokolade i bunden og æggehvideglasur på toppen.


Vi stod for hovedretten som bestod af oksemørbrad, lun salat, kartoffelkupler samt pebersauce.  Opskriften findes her, men vi helstegte mørbraden i stedet for at skære den ud i bøffer.

Vi gik i gang i god tid med at gøre salat, kartofler og kød klar, så der bare skulle mikses, gratineres og steges færdig inden spisetid.

Vi hyggede os med borddækning og pyntning til nytår. Det må gerne være farverigt og glimtende.

Og med lidt fjollet nytårspynt med strandgods.

Vores nytårstradition byder, at vi mødes i passende tid, så vi kan nå at høre Dronningens nytårstale sammen med en velkomstdrink - i år Long Island Iced Tea. 
En af glæderne ved sammenskudsgilde er at bliver overrasket over de retter, andre har gjort sig umage med at udvælge og tilberede.
Jeg har kun billede af desserten - frisk frugt og hård nougat oven på vanilleskyr og med brownie til.  Guf, siger jeg.

Nytårsaften går altid hurtigt og pludselig var klokken 23.40 - tid til 90-års fødselsdagen - også en tradition her. Og den er lige sjov hvert år - år efter år.

Og så midnatsklokkerne. Og sekt og kransekage. Op at stå og ønske hinanden et rigtigt godt nytår.

Det er så godt at være sammen med nære og gode venner. Det er jeg så taknemmelig for.

2015 har været et godt år, og jeg håber, at 2016 også bliver det.8 kommentarer:

 1. Det var da en dejlig måde at fejre nytåret på. Dele arbejdet og glæden.
  2015 bød på mange gode oplevelser...også i Strikkeverdenen. Håber 2016 har lige så skønne oplevelser til os.
  Godt nyt år til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare så hyggeligt. Og konceptet er kendt og accepteret af alle, og der er ikke for meget arbejde for værterne heller. Vi kan bare at nyde samværet.
   For mig var 2015 et skønt år og jeg glæder mig til alt det, jeg skal opleve og gøre i det nye år. Vi lægger ud med en tur til Bremen her i januar.
   Lige i øjeblikket får jeg ikke strikket så meget, et håndklæde er blevet næsten færdigt her i julen, men det er også alt. Det er velegnet til fjernsynskiggeri - og vi har set en del film.

   Slet
 2. Lyder afgjort som en dejlig tradition :-) Og sikke fine kransekager :-) Det er altid skønt at blive overrasket på madfronten og sådan en aften bliver det jo altid ekstra festligt. Flot nytårsbord :-) Rigtig godt nytår til dig og din familie :-) Jeg håber 2016 bliver et rigtig godt strikkeår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER dejligt og hyggeligt. Vi har været sammen nytårsaften i rigtig mange år. Det er et fint koncept på den måde, at man ikke selv står med det hele. Og det er jo også sådan, at man så gør sig ekstra umage med at finde lige netop det ekstra lækre til den ene ret, man laver.
   Kransekagerne er altid hjemmebagte - de er ikke så søde som dem, man køber.
   Også rigtig godt nytår til dig og dine. Det bliver et skønt strikkeår - jeg er sikker! Og jeg glæder mig til at følge med i dine 12 sjaler og sokker :-)

   Slet
 3. Jeg er også bagud her, men et forsinket - Godt Nytår..
  Ser virkelig bare super hyggeligt ud..
  Håber du er kommet rigtig godt ind i det nye år.

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde - ser først din hilsen nu. Vi kom fint ind i det nye år. Nytårsaften er en rigtig dejlig aften.

   Slet
 4. Rigtig godt nytår.
  Jamen er det ikke pudsigt at tiden går så stærkt. Da jeg var barn syntes klokken aldrig at blive 24, men nu flyver tiden afsted. Jeg nåede slet ikke 90 års fødselsdagen i år.
  Vi skrives ved i det nye år.
  Hilsner fra AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde Anja. Den tidsoplevelse havde jeg også, da jeg var barn - og tit holdt jeg slet ikke til kl. 24. Og jeg var altid så skuffet dagen efter.
   Det gør vi nemlig.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.