tirsdag den 8. december 2015

Småkagebagning....

I går og i dag er der blevet bagt småkager. Vi har fået nyt komfur. Det er vores julegave til os selv - og vi kunne hurtigt blive enige om, at vi skulle have det i begyndelsen af december, så småkagerne kunne bages i den nye ovn.

Det var en god beslutning. Aldrig har vores småkager været så fine og gode. Der er en verden til forskel!Vanillekransene blev bagt i går. Og er blevet prøvesmagt i dag - og godkendt - op til flere gange - tihi.

Jeg fik bagt jødekager i dag - de er også populære her.

Og også de lækre godteklumper ' Johannekager', der er fyldt med god chokolade og nødder. De er opkaldt efter min fars tante Johanne, hvis mand mand var bager.


Måske jeg bager et hold småkager mere - fedtebrød - bare for at prøve ovnen af på dem - jeg skal jo lære den at kende ;-)

6 kommentarer:

 1. Så flittig. Dejligt med en ny ovn, der fungerer!
  Jeg afholder mig fra at bage småkager... jeg spiser dem bare! Vi prøver at have frugt i huset i stedet for. Og køber lidt småkager lige før jul... så kan det ikke gå helt galt!
  Da ungerne var små blev der bagt; 2 slags klejner, drømme, træskohove, jødekager, fedtebrød, fedtkager hvide og brune, finsk brød, gode råd.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt med nyt komfur - det gamle var også omkring 25 år gammel, så vi trængte!
   Hold da op - et kæmpe udvalg af småkager. Vi holder os til de her 3-4 slags småkager- alt efter, hvor meget vi har lyst til at bage. Og jo - vi spiser dem. Men vi får dem også kun i julen.
   Anne,jeg har lige et teknisk spørgsmål: Når jeg klikker på blogger (den orange firkant med et B), så ser jeg de blogs, jeg abonnerer på - de nyeste indlæg med billede - hvis man altså har lagt et billede på sit indlæg! Der plejer også at være et billede ved mine indlæg, men det er der ikke mere. Det er sandsynligvis en 40 cm fejl, men jeg har ingen idé om, hvad jeg har gjort. Har du nogen idé om, hvor jeg kan klikke for at få vist billeder igen?

   Slet
 2. åååårhhh, det ser godt ud!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det. Jeg bager ikke ret tit, men nyder at bage småkagerne til jul. God tradition, som jeg beholder. Og så smager det ;-)

   Slet
 3. Sikke en masse flotte kager. Kan godt forstå du nyder dit nye komfur.
  Rigtig god bagelyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anja. Det er så dejligt, når bare tingene fungerer. Og den gamle ovn var begyndt at bage 'skævt' - brændt i siderne og ubagt i midten - og så dur småkagerne ikke.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.