mandag den 3. november 2014

Nul huller - men.....Var til tandlæge i dag - havde ikke forventet, at han skulle lave de helt store armsving i min mund. Og der var da heller ingen huller, men uheldigvis har jeg på et tidspunkt tabt en plombe fra en kindtand, så den skulle jo lige ordnes. En ny plombe - og så er den klaret.

Troede jeg. Det viste sig, at under den kæmpe sølvfyldning - som der altså stadig var en del tilbage af, var tanden revnet, så der var hul helt ned til roden.

Så det endte altså med en rodbehandling - som ikke kunne blive helt færdig i dag - skal af sted to gange mere.

ØV ØV ØV

Jeg ved godt, hvorfor jeg har så store fyldninger. Da vi var børn, fik vi blot stukket en tandbørste i hånden og skulle så selv børste tænder. Det foregik ved, at vi kørte tandbørsten frem og tilbage langs siderne - og det var så det.

Bestemt ikke særligt effektivt - det ved vi jo i dag. Os med de kæmpestore fyldninger.

Heldigvis har jeg senere lært at børste tænderne ordentligt, så nu er der kun meget sjældent huller.


For at vores egne børn ikke skulle få de samme dårlige tænder som os, besluttede Steen og jeg at vi ville børste vores børns tænder - fra før tænderne faktisk dukkede op - og indtil de var 12 år. Morgen og aften. Og det gjorde vi. Sådan var det.

Og i dag har børnene tænder uden huller. Bortset fra et enkelt hul.

Men i aften stod aftensmaden på græskaruppe - ikke noget, der skal tygges med den midlertidige cementplombe.


2 kommentarer:

 1. Du er godt nok uheldig... jeg har heldigvis ikke haft lignende oplevelse (7-9-13) - men en rigtig god idé at børste ungernes bisser. Hvilken tandlæge bruger du? Jeg har en tandlæge som har døgnåbent (heldigt for mig) så jeg kan ringe til dem, så snart der er problemer med tænderne ( http://www.tchp.dk )

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - jeg ser først din kommentar nu - har været på ferie og er først nu igang med at gå blogs igennem.
   Jeg har tandlæge i Århus: Flemming Hjortkær. Ham har jeg haft i mange år og er godt tilfreds med ham. Jeg kæmper nemlig også med tandlægeskræk, det ved han og er god til at tackle, og så skifter man ikke lige tandlæge.

   I min mands familie er der to tandlæger, som anbefalede os at stå for børnenes tænder til 12-års alderen. Så det gjorde vi til en hyggestund med en lille hjemmedigtet tandbørstesang. Og vi holdt ved - også selv om kammeraternes forældre ikke gjorde det samme. Børn har ikke motorikken til at børste selv.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.