onsdag den 24. december 2014

24. december -en dag med traditioner....Det er juleaftens dag - nja - nærmere lige før lige før. Det har været en dejlig dag - tid til at slappe af - nyde morgenmad og frokost sammen med børnene og så få forberedt juleaften. Vi har hørt julemusik hele dagen  - fra gamle julekalendere, Kings College, Bob Dylan blandt andet - og andre jule CD'er.

Vi stod op til regnvejr, men i formiddags var solen her pludselig. Vores store Dusty stod og fiskede alger op af dammen - nåede ikke at fange ham med poten i vandet. Og så har vejret ellers vekslet mellem sol og regn hele dagen.
I formiddags bagte vi de vanillekranse, Steen syntes manglede - ellers ingen jul - så det måtte jo til. De er også gode. Og det er sjovest at være to om dem. En kører maskinen - den anden former. Så går det bare tjept.
Julebordet er dækket - igen en påmindelse om, at vi mangler én, men sådan er det. Det er f'ørste gang nogen siden, at der ikke er ekstra plade i bordet. Det er ikke nødvendigt.

Der er hældt godter i kurvene på juletræet, og flæskestegen står og langtidssteger i ovnen. Lige om lidt skal andebrysterne derind - og så skal der brunes kartofler, koges hvide kartofler. Vi skal have rødkål - masser - for det kan vi godt lide. Og så hjemmegjort ribsgele. Og dertil en god sovs.

Til dessert ris a la mande, som jeg har lavet færdig i eftermiddag. Der skal en hel mandel i - og som ny tradition skiftes vi til at købe mandelgave. Datteren lægger ud i år.

Så skal der danses om juletræ. Ingen af os har ret mange toner i livet - men synges skal der. Mindst ét vers af hver salme, vi kommer i tanker om.

Og så skal der pakkes gaver op. Én af gangen, så vi kan følge med i, hvem der får hvad. Det er en god tradition.

Det er en god dag med mange gode og velkendte traditioner.

Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul. 

2 kommentarer:

 1. Så blev det 1. juledag... det er blevet hvidt uden for. Spurvehøgen kom lige på visit, men havde ikke heldet med sig denne gang.
  Vi hygger. Læser op fra julegavebøgerne... der var både kogebøger og strikkebøger.
  Samler sammen til en gåtur, Gitte og jeg.... Vi skal pakkess godt ind, det blæser op....
  God 1. juledag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hos os har det været en travl dag - vi er i fuld gang med at forberede de næste to julefrokoster - hver med 18-20 gæster. Der skal noget til. Og jeg glæder mig :-)

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.