mandag den 15. december 2014

At gøre det udskudte...

Dagen i dag har været lige præcis sådan en dag, hvor de ting, jeg har gået rigtig længe og ladet op til - eller om man  vil: udskudt igen og igen - er blevet gjort.

Det har længe stået på min to-do liste, at der er noget, der trænger til at blive pudset. Blandt andet mit englespil.

Og lige præcis englespillet er for mig indbegrebet af jul. Det bliver ikke rigtig jul for mig, førend det er tændt og der lyder den lystigste engleklang. En sprød og fin lyd. Lige efter al travlheden med at få and og flæskesteg sprød, de  brunede kartofler lavet og sovsen smagt til, så den lige har den rigtige smag - og det hele på én gang - lige der, hvor vi har sat os til bords - maden står klar i fade og skåle og dufter himmelsk - og rødvinen er hældt op i glassene - så skal englespillet tændes, og så skåler vi - og så er det jul. Ikke et sekund før!

Og det er jo en årlig tilbagevendende begivenhed, så det kan slet ikke komme bag på mg, at det skal pudses. Rent faktisk kunne jeg gøre det i november måned - og det ville holde sig fint. Men  nej. Det bliver lige så årligt tilbagevendende udskudt til noget nær sidste øjeblik.Jeg  er bare ikke vild med at pudse!

Men nu er det gjort. På en mandag, hvor det både har regnet og solen har skinnet og det regnet igen.

4 kommentarer:

 1. Englespil er rigtig hyggelige. Dejligt fik det fundet frem og pudset

  SvarSlet
 2. De er især hyggelige, når de har den rigtige klang. De, der bliver lavet i dag, er ikke gjort af messing, og så er lyden ikke så...juleagtig.

  SvarSlet
 3. Jeg har ikke et englespil, men andre kobber og messingting, der trænger til en kærlig hånd.... Mor bliver hentet og har har vi julepudsehyggeeftermiddag. Vi har en løs aftale sidst på ugen.
  Blandt mine messingting er en lysestage købt på Hjerl Hede til julemarked for mange år siden. Den har klokkefacon og en lille knebel i. Det lyder rigtigt hyggeligt, når man sidder og pudser den! Mor har en fra samme tur, den har også englevinger skruet på.

  SvarSlet
 4. Lyder hyggeligt med en omgang pudsekomsammen. Jeg prøvede at lokke min datter til at være med til dig, men hun får kvalme af pudsemidlet :P
  Jeg tolker, at hun er lige så lidt vild med det, som jeg er. Tihi.

  SvarSlet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.