onsdag den 10. december 2014

Der æltes, der bages, der smages....



Så er de første småkager bagt. Der er jo visse traditioner, der skal overholdes. Og nye kommer til.



Fedtebrødene her er en af de nye, jeg har taget til mig. De er enkle at lave - opskriften er fra Hedensted kommune, som bryster sig af deres lækre fedtebrød. Kommunen mener endda, at de er verdensberømte.  
Hvor om alting er, så kan jeg godt lide dem. Verdensberømte i Hedensted eller ej. Og de bringer en fornyelse. 


Jøderkagerne er en klassiker - familien elsker dem - og mig med. De kan hurtigt smutte ned. Lidt langsommelige at lave, selv om jeg skærer dem - det ses også af faconen. De skal pensles med æg og drysses med kanelsukker.

Og så er der bagt Johannekager - som er en virkelig gammel småkage - fuld af gode ting - og en fuldtræffer. Dem kan jeg fortælle mere om en anden gang. De er opkaldt efter min fars tante Johanne.

Vanillekransene venter på sig endnu.  Dem skal Steen være med til at lave. Det er hans yndlingssmåkage. Så selvfølgelig skal de laves. Og der er praktisk at være to om dem.

Engang bagte vi altid ingefærkager. De er begyndt at give halsbrand - og så var børnene ikke sååå vilde med dem - så de er røget ud af sortimentet.

Men måske der kan komme nye til? Hvis vi gider.

For der skal ikke bages flere, end vi har lyst til - og spiser.
,
Uhm - skal lige smage på én mere.....

6 kommentarer:

  1. Johannekager??
    Man kan altså ikke bare uden videre kaste sådan en bemærkning ud i cyperspace, der må følge en opskrift med!! ;-)
    Du har gjort mig skrækkelig nysgerrig, så skriv endelig :o)

    Hilsen Sanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen Sanne - den må så komme - sådan lige pludselig - så vil den være der sammen med historien.

      Slet
  2. Uhm, sådan nogle lækre smagsprøver er altid godt :-)

    SvarSlet
  3. Glæder mig osse til opskrift på Johannekager 😄. Glædelig jul til jer, og tak for sidst

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak i lige måde - det var rigtig hyggeligt.

      Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.