søndag den 15. februar 2015

Weekendsysler.... Jeg har ikke rigtig fået bagt andet end knækbrød og rugbrød siden jul. Så i anledning af fastelavn skulle det altså være. Jeg har længe været på jagt efter en god opskrift på fastelavnsboller. Med creme - jeg er ikke så stor tilhænger af fløde i kager - kun Othellolagkage kan jeg slet ikke stå for. Så det skulle være nogle med creme - masser af creme og så en god glasur.

Jeg har fundet disse. Der er chokoladecreme indeni og karamelglasur ovenpå og så et drys hakket valnød. Mums siger jeg. De er gode, og faldt da også i god jord herhjemme.
Jeg har fundet dem her.Det har været en praktisk weekend. I går fik vi kørt træ til brændeovnen hjem. Vi fik fyldt depoterne op - så nu er vi forsynet med hyggevarme til næste år engang. Børnene var med Steen ude og hente - og jeg hjalp med at stable herhjemme, mens jeg passede mine fastelavnsboller. De var populære efter sliddet. 


I dag har jeg været ude at gå en lang tur- godt 8 km. Erantis pibler op af jorden og lyser op overalt. Det er dejlig at se alle de små forårstegn. 7

Og så har det været fastelavn i dag. Jeg håber hvert år på, at der kommer mange børn og synger. Det er så hyggeligt. Allerede i morges fandt vi penge og slikkepinde frem. Men nej. Ingen i år. Sidste år var der dog to hold, der kom og sang 'Boller op, boller ned'. Jeg synes, det er synd, den skik forsvinder.

Her i eftermiddags er strikketøjet blevet plejet og passet. Der er blevet strikket på sjalet - jeg skal til borten nu. Lige i øjeblikket tegner jeg et mønster til den. Det er blevet lavet om mange gange, men det kommer nok. Jeg har masser af idéer, der lige skal prøves af.

4 kommentarer:

 1. Sikke en efffektiv weekend med langtrækkende virkning! Jeg kan godt forstå, at bollerne blev værdsat efter det slid.
  Vi har ikke haft besøg af fastelavnsbørn i mange år... det er blevet et guldbryllupskvarter.
  Åh, jeg er så spændt på at se, hvilken kant du strikker.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bor i et meget blandet kvarter - fra diamantbryllup til ugifte par ;-) Så der ER også børn her. Jeg tror bare, at enten gider de ikke, eller også kender de ikke skikken. det kan også være, at hvis deres kammerater ikke går, så gør de heller ikke. Det skal nok være IN, hvis man skal gøre noget.
   Haha - jeg glæder mig også til at finde ud af kanten.

   Slet
 2. Hold da op.. Lyder jo til det har været en herlig weekend :-) Bollerne ser rigtig gode ud, det må jeg prøve en dag ;-)
  Ved ikke, men det er altid et hit at have noget varmt frisk hjemmebag klar, når man kommer hjem udefra.. Sønnen syntes i hvert fald, der er dejligt med varme pølse horn eller boller og varm kakao, når han kommer hjem fra skole, især i vinter dagene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan anbefale bollerne - opskriften er godt gennemarbejdet. Og de smager himmelsk. Der er ikke noget så godt som hjemmebag. Vi har noget der hedder 'kakao og boller vejr'. Dem er der en hel del af om vinteren ;-)

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.