mandag den 9. marts 2015

Weekendophold på kurbad....


Her har været lidt stille på bloggen. Steen og jeg dampede fredag formiddag på weekend. (og så må det være på sin plads med en lille advarsel: billedreportage i stor stil herunder!)

Sidste år fik jeg i fødselsdagsgave et wellnessophold for to. Boksen har ligget og ventet på, at vi skulle finde en weekend, hvor vi kunne tage afsted. I torsdags besluttede vi, at nu var der mulighed for det.

Valget faldt på et kurhotel i Bad Bevensen nær Lüneburg. Dels er det er dejligt område, dels må man i en gammel kurby have forstand på wellness. Og så var en 4-retters menu inkluderet i opholdet. Ej at forglemme.
Og så er der såmænd ikke længere at køre end der f.eks. er til Skagen.

Efter den traditionelle kø på de tyske motorveje nåede vi derned i god behold. Vi fik vores værelse, som var en suite med soveværelse, stue samt et lækkert badeværelse. Ingen billeder derfra - vi opholdt os ikke meget der.

Vi havde booket rygmassage hjemmefra - og mit tid var kort efter ankomsten. Skønt at lægge sig på en briks og så bare tage imod. Jeg var helt salig bagefter.

Efter massagen skulle wellnesset afprøves. Et par baner i swimmingpoolen - den slags er altid for korte til, at det er rigtig sjovt. Men videre til spa'en, som var god, varm og boblende, som sådan en skal være.
Derefter var der sauna - én på 50 grader og en finsk sauna på 90 grader. Udenfor  koldtvandsbassin, som også blev afprøvet flittigt - af mig!

Aftensmaden blev indtaget i restauranten.


 Her forretten - bagefter glemte jeg at dokumentere!
Efter aftensmaden gik vi en tur ind til bymidten for at se nattelivet. Det fandtes ikke, så vi gik hjem og i seng - superrene, bløde og dejligt veltilpasse og sov helt fantastisk.

Damp, spa og sauna skulle dog lige udnyttes en gang mere inden morgenmaden lørdag. Herligt! Og efter en god solid morgenbuffet drog vi af sted. Jeg havde på forhånd fundet adressen på to strikbutikker i Lüneburg. Jeg havde planer om nogle nye strikkepinde: KnitPro Cubics.
Dem havde de bare ikke. Så med næsten uforuretttet sag gik vi videre. Lüneburg skulle ses.
(Der hoppede dog lige 4 nøgler garn ned i en pose til mig ;-) Mere om det en anden gang).

Lüneburg er en gammel by. Den nævnes første gang i skriftlige kilder i 956. Den blev velhavende og en af de mægtigste byer i Hanseforbundet i middelalderen på grund af salthandelen.
Det ses på de skønne gamle bygninger i byen.

Her fra floden
Noget af det bedste for mig er at gå rundt og bare opleve byens bygninger. Det er skønt.En selfie blev taget og sendt hjem til børnene :-)

På torvet var der marked - det var jo lørdag. Og hvilket marked! Grøntsager og frugt i rigelige udgaver og mængder.
Vi købte en god portion af de skønne æbler i den runde kurv. Dejlige friske og lettere syrlige, som æbler skal være.,Sikke et udvalg. Tænderne løb i vand.
Og blomster - stedmoderblomster.


Svampe. Så var vi solgte! Vi havde købt bøffer til at have med hjem. Og Steen købte svampe til en god svampesauce dertil. Dem med den hvide stilk til venstre.
Og dem i midten foroven (herunder)  Og fik anvisning på, hvordan de skulle anvendes. Det er vi jo nødt til at have, når vi ikke kender så mange forskellige svampe. (Saucen blev i øvrigt pragtfuld)


Da vi havde set os næsten mætte på al frugten og grøntsagerne på markedet, måtte vi slukke tørsten med en god tysk øl. En Heide Heefe dunkel øl. Supergod. Og tiltrængt.
Turen gik nu tilbage mod bilen. Vi kom forbi en bro, hvor der på rækværket hang hængelåse. En sød skik for nyforlovede/nygifte.Ved ikke lige med tre navne. Det har jeg ikke fantasi til.
Og så gik turen videre. Vi havde bestemt at køre ind i det gamle DDR -og så se, hvor langt vi havde lyst at køre.
På vejen dertil kom vi igennem smukke landskaber -  med traner,de skønneste alléer med egetræer, hyggelige byer, faldefærdige og øde fabriksbygninger og landede i Schwerin,delstatshovedstad i Mecklenburg-Vorpommern, hvor det første syn, der mødte os, varSchweriner Sloss, der er parlamentsbygning. Solen skinnede i ruderne, som lignede guld.


Vi gik en tur i byen. Den blev ikke lang, klokken var ved at være mange. Men så bla. smukke døre,
Smalle gyder. For enden af gyden ses et bindingsværkshus.
Tættere på ses, at huset er bygget ud over gyden. Sådan løser man manglende kvadratmetre :-)
Vi havde lige tid til en kop kaffe, inden vi vendte tilbage til bilen.Lyset var nu ved at svinde, men himlen var så smuk og gav et helt særligt lys, inden vi vendte næsen hjemad.....


......efter en begivenheds- og oplevelsesrig weekend. Vi var trætte og mætte af indtryk, da vi nåede hjem ved 23- tiden lørdag aften.

Tak til min familie for et dejligt weekendophold. 5 kommentarer:

 1. Ser bare så hyggeligt ud, drømmer mig helt væk nu :D

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har i den grad nydt det. Det var dejligt at komme ud og se noget nyt.

   Slet
  2. Vi skal på weekend i april og jeg glæder mig helt vildt, kan slet ikke vente. :D

   Slet
 2. Det ser da helt fantastisk ud. Dejligt det var en god tur.
  Mange hilsner
  AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det VAR dejligt - og vejret var heldigvis med os - det er jo halvdelen af en tur.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.