lørdag den 27. juni 2015

Hærvejsmarch i Viborg...

Dagen i dag var afsat til Hærvejsmarch. Jeg har aldrig gået turen, men har da drømt om det. Og da min gode veninde Irene skrev til mig, om ikke jeg kunne tænke os at lave et hold sammen med en hel masse andre, så var jeg helt med på det.

Hærvejen opstod i vandskellet langs den jyske højderyg - det var det sted, man kunne komme tørskoet ned gennem Jylland. Historien om hærvejen er her.

Jeg har haft den fejlagtige opfattelse, at enten gik man 45 km - eller også gik man ikke. Det var altså helt forkert - man kan vælge mellem 10, 20, 30 40 eller 45 km. Og man kunne gå eller løbe. Og endda også cykle - men så er det en meget længere tur.Vi var otte, der mødtes og fik morgenmad, hvorefter vi begav os til startstedet. Irene havde foreslået 10 km GÅ-ruten - og det er jo temmelig overkommeligt - både for os over 50 ;-)  og for de to børn, der var med.Vi var lidt sent på den - gå-folket skulle starte senest kl. 11. Og vi var der en halv time før, så vi havde stort set det meste af ruten for os selv.

Vi kom gennem gågaden, hvor den røde løber var rullet ud - tak for det Viborg - og videre ud til søerne og rundt om den ene. Op i villakvateret - og en anden rute tilbage til målområdet.

Jeg har ingen billeder fra turen, for jeg havde glemt min mobil i bilen, men det var en dejlig tur.

Vejret var lummert, men ingen regn - heldigvis. Ikke før vi var hjemme hos Irene, hvor der var forberedt skøn velfortjent frokost. Så stod regnen ned i FEDE stråler. Hvor heldig kan man være?

Og så er futterne varmet op til vandreture i Scotland her lige om lidt. Jeg glæder mig sådan.

8 kommentarer:

 1. Da jeg var yngre gik vi også en march her på nordfyn, det var altså mega hyggeligt..
  Lyder til i havde en dejlig tur og skønt at i havde tør vejr..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en skøn tur. Jeg elsker at gå ture.

   Slet
 2. Ih... det kunne være spændende at prøve! Har hørtom det... vi (netværket) har snakket om det... Men det endte med at vi vil prøve om vi kan komme på højskole med indlagt vadreture på 5-10km. Det skal være vores intro til vandring!
  God tur til Scotland.... husk vabelplaster.... Jeg fik brug for mit på Bygdøy/Oslo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Anne - jeg tror ikke jeg får brug for vabelplaster - er vant til at gå og har gode vandresko, der er godt tiltrådte. God idé med højskole - det er skønt at gå ture med andre - man får snakket godt med sidemanden.

   Slet
 3. Åh - vandretur i Skotland, nu bliver jeg misundelig ;-) Hærvejsmarch lyder skønt og tror det er sådan de fleste steder med løb og vandring, at man kan vælge kilometerantal efter form og behov :-) Så der er ingen undskyldning for ikke bare at gøre det :-) Vi bruger altid vores sommerferie på forskellige vandreture i DK og jeg glæder mig :-) Især fordi sommeren kommer på onsdag, hvor jeg går på ferie ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker at komme ud og se noget smuk natur. Og få nogle gode billeder ind på nethinden - og sikkert også kameraet. Jeg har aldrig gået hærvejsmarchen før - somme tider kan man jo have nogle forestillinger om, hvordan det er. Det var jo heldigvis bedre :-)
   Kan du have en rigtig dejlig sommerferie. Det bliver da skønt.

   Slet
 4. Godt gået. Det er hyggeligt at gå march. Gik i sin tid 10 km med spejderne. Det var altid skønt når man fik sin medalje 😃

  SvarSlet
  Svar
  1. En af grundene til jeg godt kan lide det - udover motion og at se noget natur og frisk luft - er, at man snakker så godt med dem, man følges med. Da vores datter kom hjem efter et år i Australien, havde vi booket fly og bil til Irland og kørte fluks til vestkysten, hvor vi boede på et lille hotel -og så fik vi gået en masse ture og fik os snakket ind på hinanden igen og lært vores 'nye' datter at kende. Der kan jo ske meget på et år. Det var godt!

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.