lørdag den 13. juni 2015

Sommerdage på Samsø...


I denne uge har jeg sammen med Britta og Lisbeth været på besøg hos Bente i hendes sommerhus på Samsø. Vi har været så superheldige med vejret. Bortset fra en smuuuule kulde onsdag aften, hvor det måtte lægges et par pinde i brændeovnen, har det været helt fantastisk sommervejr. Jeg håber nu ikke, at det var hele sommeren, der kom der.

Torsdag var vejret oplagt til en gåtur gennem Brattingborg skov, som tilhører godset.  Der er dejligt - bevoksningen er varieret og havde vi kommet et par uger tidligere, havde skovbunden stået i fuldt flor af ramsløgblomster.
Nu var de jo så lettere afblomstret - men duftede stadig skønt af løg. På Samsø kan man købe den skønneste ramsløgsolie i Den gamle butik.
Når vi er på Samsø er det næsten fast tradition, at vi får kold kartoffelsalat med ramsløgsolie. Opskriften ses her - den smager himmelsk.
 Skoven bød også på en lille - meget lille skovsø, men kønt var der.

Følger man stien gennem skoven, ender man ved Samsøs sydspids: Lushage.
Strandkålen stod i fuldt flor her.
Og det gjorde Hybenrosen også.


Dagen efter kørte vi til Nordby kirke, hvor vi mødte organisten - helt tilfældigt. Han skulle ikke presses ret meget for at spille et par salmer for os - han skulle alligevel øve sig. Bagefter fortalte han om kirken, sognet og vi kom også ind på Folkeskolen. Også han havde været lærer, så vi havde jo noget tilfælles.
Selvom kirken ligger en lille km fra Nordby - og lidt øde, er den alligevel Nordbys kirke.Et smukt alter -
- og vinduer, der kastede dejlige skygger.

Vi fortsatte af vejen forbi kirken, for at komme til Møgelskår,der ligger nordvest for kirken. Fra P-pladsen var der en smuk tur gennem en smeltevandsdal til stranden. Et yderst stykke smuk natur.
Langs stien derned groede Storkenæb - fantastisk som den farve kan lyse op i det grønne.


Og en smuk udsigt ventede os ved stranden. Lige ud for os ligger Tunø, som stadig venter på, at jeg kommer derover. Det sker en dag. Måske næste gang jeg besøger Samsø?
En lyserød afart af Hybenrose var der også.

Efter turen besøgte vi Bentes nabo Ole, der bor i sit sommerhus året rundt. Vi plejer at besøge ham, og det er lige hyggeligt hvert år. Jeg glæder mig til det hvert år. Han kan mange historier og ved rigtig meget. Altid en fornøjelse. Ole havde ventet os, der var sat havebord, stole og hynder frem. Og da vi var bænket, kom han med glas og en flaske sekt.
Torsdag aften blev solnedgangen nydt fra stranden i Sælvig bugt ud for Bentes sommerhus.

Fredag blev der ryddet op og pakket - vi var ude at købe Samsøkartofler og asparges.

Og en rigtig god kartoffelsalat efter 'Den gamle Butik's opskrift er blevet nydt herhjemme - også i dag.

Jeg behøver vel ikke at nævne, at jeg allerede glæder mig til næste år? Tak for nogle dejlige dage i dit sommerhus Bente.

4 kommentarer:

 1. Åh... så skønne billeder fra Samsø. Der er så smukt. Jeg nød min tur derover sidste sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så meget forskelligt at se. Bente har fundet nye steder til os hvert år. Og så er der nogle ting, vi gør hvert år. Det er godt med traditioner også.

   Slet
 2. Hej Unni
  Det lyder helt fantastisk. Dejligt du har haft en skøn tur, med skønne veninder.
  Hilsner fra
  AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt at komme af sted med veninder - der er mange ting, der lige skal følges op på siden sidst ;-) Jeg har i den grad nydt det.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.