torsdag den 24. september 2015

Nok til vinteren...

Der er ikke noget, der smager så godt som et stykke knækbrød med hjemmegjort hybenmarmelade eller syltetøj oven på en ostemad. Der er noget særligt ved at have syltet sin egen syltetøj, gelé eller lavet egen saft af bær og frugter, man selv har plukket. Jeg ved præcis, hvad der er i, og jeg har selv haft fingrene i hele processen. Og det giver en vis tilfredsstillelse. 

Og nu lover jeg, at det er mit sidste sylteindlæg i år :-D



Vores to blåbærbuske gav rigtig mange bær i år. Den ene gav over to kilo. Den anden kun godt 1300 gram. Men det var så også den busk, jeg har gået og nuppet en håndfuld bær af, hver gang jeg kom forbi.




De hang rigtig tæt på busken; det gjorde dem så lettere at plukke. 




Desuden fik jeg plukket en del æbler, da vi var på skinnetur ned over Fyn




Begge dele blev lavet til henholdsvis blåbærsyltetøj og æblegelé. Her et par glas af de herlige sager.


Og det smager himmelsk. Nu tror jeg også, at vi klarer os gennem vinteren uden behov for at købe syltetøj.

4 kommentarer:

  1. Hejsa
    Der er bare ikke noget som hjemmelavet syltetøj og saft. Det smager himmelsk.
    Rigtig god weekend.
    Hilsner fra
    AnjaAnemone

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er lige det, det gør. Også god weekend til dig og dine.

      Slet
  2. Ej mums.. det ser jo så lækkert ud.. det er sådan noget jeg gerne vil gøre mere, men aldrig får gjort.. :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg fik lavet en lille smule sidste år, men fik slet ikke brugt vores blåbær, og det er jo i bund og grund ærgerligt.
      Næste år gør du måske?

      Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.