tirsdag den 17. november 2015

Tandlæge...og Århustur

I dag stod den på det halvårlige eftersyn hos tandlægen, som bor i Århus. Jeg har brugt ham i mange år, er tilfreds med det - og så fortsætter det selvfølgelig....pgså selv om det er et stykke vej at køre.

Heldigvis ingen huller denne gang, men lidt plast var faldet af og skulle erstattes. Det var heldigvis hurtigt overstået. Lad mig sige det med det samme: jeg har tandlægeskræk - ikke for personen - men bare det at komme til tandlæge. Det begynder allerede med lugten i opgangen...
Heldigvis ved min tandlæge, hvordan jeg har det og så træffer vi vores foranstaltninger: ny tid med hjem til næste gang, så jeg ikke skal tage mig sammen til at ringe, en god snak inden vi begynder - og så bedøvelse, hvis noget skal laves.

Det fungerer for mig. Og så er der ingen grund til at lave noget om.
Jeg var færdig efter en halv time og så kunne jeg bevæge mig ud i Århus med datteren, som ikke behøvede at møde på universitetet i dag. Det er ALT for længe siden, vi har haft en mor-datter shoppingtur.

Salling er allerede pakket ind i både gavebånd og lys. Det kan desværre ikke ses på billedet, men om aftenen må bygningen være et stort lyshav - det må være ud fra devisen: 'lidt er godt, men meget er enormt meget bedre' :P
Til gengæld en mere afdæmpet juleudstilling i vinduerne med snelandskab i hvidt.

Datteren fik shoppet i H&M - et gavekort blev brugt - og jeg opdagede ophørsudsalg i Maibom sko i Clemens Stræde. Jeg har længe været på udkig på et par  Ecco i Goretex - og helst billigt. Sålen er ved at være slidt igennem på de gamle, så det er vist ingen luksus.
Det havde de til halv pris der, og det må da siges at være billigt. Så nu er jeg forsynet med vandresko til de næste par år.
Vi osede ind og ud af mange butikker - men manglede sådan set ikke andet. Kun lidt at spise.Det fandt vi i 'sushimania' i Bruuns Galleri. Jep.. Sushi - 6 stk til deling.
Så kunne vi klare os på tilbagevejen til lille Hedensted. På vejen hentede vi Steen, så var han fri for at tage bus. Og så hjem til kaffen.


6 kommentarer:

 1. Hvis Salling er pyntet ligesom i Århus - er "enormt meget mere" ikke pænere om aftenen - det er simpelthen for meget ;-) Jeg hader også tandlægen - især også alle de penge man skal af med for al den lidelse ;-) Godt du er på banen igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte nok, at det var overdrevet at se på om aftenen. Jep - tandlægebesøg kan være en dyr fornøjelse.
   Det er dejligt at være ovenpå igen.

   Slet
 2. Sikke en dejlig tur.
  Godt det gik nemt hos tandlægen. Kender godt det med skrækken når man ligger i stolen. Jeg er altid bange når der skal måles tandlommer, eller hvad det hedder, er så bange for om det gør ondt.
  Men dejligt med turen sammen med datteren og dine nye sko.
  Hilsner fra AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan gøre nas når der skal stikkes ned i tandkødet, for at tjekke lommerne for paradentose. Mine børn er ikke bange for at gå til tandlæge - de har heller ikke de skrækoplevelser fra helt lille i tandlægestolen, som vi andre bærer med os.
   Vi børstede vores børns tænder til de var 12 år for at være sikker på, at det blev gjort ordentligt og tandtråd blev brugt hver dag. Børn har simpelthen ikke motorikken før. Kun en enkelt af dem har haft et hul som voksne. Så det var en god start, de fik.
   Jeg tænker med gys på den tandhygiejne, jeg havde, da jeg var barn - tandbørsten blev bare skuret frem og tilbage - der blev hverken tænkt på mellemrum eller på at komme rundt i alle afkroge.

   Slet
 3. Tandlægebseøg er noget der skal passes... og bare overståes. Jeg er heldigvis blevet mindre ræd og ømskindet med alderen. De sidste gange har jeg fåer ordnet et par gamle plomber uden bedøvelse. Det var godt for min selvfølelse ;-)
  Jeg er lidt ambivalent med det julebelysningspynteshow... På den ene side kan jeg godt lide lys.. på den anden side kan det blive for vildt!
  Jeg ser frem til at komme til Ribe på juletur om 14 dage. Tror det bliver rigtigt hyggeligt med arrangement Peters Jul i byen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig med dig. Det skal passes og overståes. Derfor går jeg også altid hjem med en tid til næste gang. Til gengæld får jeg altid bedøvelse - jeg har som følge af dårlig børsteteknik fået blottede tandhalse - så bare der pustes luft inde i munden, ligger jeg på hæle og nakke - temmelig anstrengende sku' jeg hilse og sige.
   Du kan se Strikkeheksen ovenfor, som har set Salling ved aftenstid. Det er ALT for meget. Jeg elsker også julelys, men vi behøver jo ikke ligefrem at efterligne Gertrud Sand.
   Juletur til Ribe - det lyder da dejligt. Det arrangement har jeg ikke hørt om.

   Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.