onsdag den 1. april 2015

Belgien er ... CHOKOLADE

Belgisk chokolade skal bestemt også med i serien om Belgien.  Belgierne er selv yderst stolte over deres chokolade.

Der ligger chokoladebutikker på ethvert gadehjørne. Især i den gamle del af  Brugge og Bruxelles omkring Grand Place er der mange - rigtig mange.




Hvert firma har sin egen chokolatier, som laver chokoladen. Hver chokolatier sin tradition. Der er store kæder som har det samme udvalg.

Herunder nederst i vinduet til højre chokolade, der grangiveligt ligner rustne metalting: hestesko, møtrikker, værktøj osv.




Og er man ikke i forvejen Chokoholic, så kan man hurtigt blive det. Navnet på en chokoladeforretning i Brugge:




Chocoholic specialicerede sig i sko - af chokolade - selvfølgelig:´




Er chokolade billigt i chokoladeland.. NEJ. Det koster, men det er også kvalitet.  

Man kan købe fyldt chokolade af enhver slags - ligesom i Frellsen herhjemme. Der er skilte ved alle typerne, så man kan se indholdet. Belgiens stolthed er pralinerne. Men dem kan jeg altså ikke lide. 

Derimod alle dem med pistaciefyld, marcipan, karamel, saltkaramel og mintcreme går rent ind hos mig. Sammen med mørk  - meget mørk chokolade. Og selv her er udvalget stort. Der blev købt og smagt. Uhmmm.


 I Brugge desuden denne butik med chokoladefodbolde øverst. Samt noget nederst i midten, der lige pirrede nysgerrigheden. For hvad var det dog?




Såmænd sådan nogen. For enhver race og smag :-) Vi var flade af grin.




Vi så ikke nogen mandlige udgaver!

Bruxelles chokolatier gør meget ud af det kunstneriske indtryk. Hvad med en påskekylling  eller hare i chokolade  samt de farvede æg rundt omkring?




Billederne yder ikke fuld retfærdighed, men jeg var dybt imponeret. Vi gik ned næsen klistret til ruderne for at nyde synet. 

En hønemor med sine æg herunder. 



Og masser af påskeharer i alskens udgaver og størrelser og for enhver pengepung. 




Her et alternativt påskeæg - et kæmpe et med indhold og hængsel, så det kan lukkes. Jeg tror kun det var beregnet til udstilling. chokolatierns kunstværk.




Eller hvad med en chokoladeklokke. 



Der var også masser af Manneken Pis i chokolade, men dem fik desværre ikke et billede af. 

Fristelserne var store, men vi turde ikke købe nogle påskeæg med hjem. Vi spurgte i en forretning, om de pakkede, så vi kunne have med hjem i en kuffert i fly, men desværre. 

Vi nøjedes med at smage på stedet. Lige så maven var ved at revne. Mums. 

8 kommentarer:

  1. Sikke en variation mundvandsfremmende synsindtryk!
    Både tradition og fornøjelser.... de mangler da ikke humor i Belgien.
    Først øl og nu chokolade... hvor mange kilo(meter) kostede det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja- det var festligt at se på - og vidunderligt at smage. Der blev både gået og cyklet i Belgien. Og så lidt på smalkost efter hjemkomsten - det bliver jo ikke ved med at gå ;-)

      Slet
  2. Hold da op.. Der går man da ikke sukkerkold foreløbig :o) Det er da lige til en mavepine af de onde slags!

    SvarSlet
    Svar
    1. Så herligt at se på - og smage - meeen det er kun små mængder, man kan spise, når det er rigtig god chokolade.

      Slet
  3. Det ser lækkert ud. Der er noget til både mænd og børn.
    Godt at belgierne har noget at være stolte af. Det kniber mere med levedygtige og handlekraftige regeringer.
    -Eller i det hele taget at holde sammen på landets sprogcirkus.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi var meget overraskede over, at i Gent talte man dutch, mens man kun talte fransk i Bruxelles. Og der er kun ca. 60 km mellem de to byer. Specielt. Der er jo ikke tale om blot to forskellige dialekter.

      Slet
  4. Spændende rundvisning i chokoladens verden - jeg er glad for jeg ikke færdes der til hverdag ☺ Det ville hurtigt koste nogle kilo. Men at nyde det i ferien er jo helt tilpas ☺

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var rigtig spændende at kigge på - og jo - vi købte også lidt - et par hundrede gram - mer' end rigeligt! Men mums- hvor det smagte!

      Slet


Tak fordi du med dine kommentarer er med til at gøre bloggen mere levende.